Seneste nyt:

Mere end 300 værnepligtige isoleret

69 værnepligtige i Thisted er i isolation på kasernen for at undgå corona-smitte, så de er raske, hvis der skulle være brug for dem. Men ingen er blevet testet for corona inden.

Porten er blevet lukket. I bogstavligste forstand. Det er sket på alle beredskabets fem kaserner i Danmark. Mere end 300 værnepligtige er nu bag portene i beredskabsstyrelsens kaserner, og i Thisted sidder 69 af dem. 

- Porten er blevet lukket, og de skal blive på centret. Det er standarden ved større hendelser. Eksempelvis skete det også under branden ved Stenbjerg sidste år, forklarer chefvagt ved Beredsskabsstyrelsen Nordjylland, Lars Enevoldsen. 

Grunden til, man har inddraget de værnepligtiges orlov og lukket porten for dem, er for at sikre, at Danmark har et sund og raskt beredskab, hvis der skulle være brug for det. 

- Det er da en ekstrordinær situation, at det er alle fem centre på én gang. De er hjørnestenen i vores beredskab. Lægger de sig med corona, har vi ikke et beredskab at beskytte borgerne med , siger Lars Enevoldsen, der blot kan huske, at det er sket én enkelt gang før under en stor orkan.

Og det er blandt andet for at sikre, at de værnepligtige ikke bliver smittet, at porten torsdag aften blev lukket til kasernerne. Ingen af de værnepligtige er dog blevet testet for corona, inden porten lukkede bag dem. 

- Vi holder selvfølgelig øje med, om nogen udviser symptomer, siger chefvagten. 

Han fortæller at stemningen indtil videre er fin i Thisted, og at de værnepligtige har en god forståelse for, hvorfor det er nødvendigt i denne situation, hvor corona-smitten hærger Danmark.

Media Drop 051221 350 emfj

play Jørn og Birgit laver gravhøj i haven og begraver tidskapsler til eftertiden

40_percent

play Nyt anlæg skal producere brændstof ved hjælp af røg fra RenoNord

041217 brand hadsund brandbil

Overophedet olie skabte brand

def_thumb,50_percent

play Mandag bliver en blæsende og kold vinterdag

Media Drop 051221 350 emfj

play Jørn og Birgit laver gravhøj i haven og begraver tidskapsler til eftertiden

40_percent

play Nyt anlæg skal producere brændstof ved hjælp af røg fra RenoNord

Til forsiden

Til forsiden