LIGE NU:

Nordjyder kæmper: Vil være mester i store maskiner

To nordjyder kæmper om at blive landets bedste til at skrue i mejetærskere

20-årige Anders Sørensen fra Vestervig prøver fredag og lørdag på at blive Danmarks bedste landbrugsmaskinmekanikerlærling.

- Det er sjovt, udfordrende og lidt presset, men det er jo også noget, vi kan komme ud for som mekaniker ude i marken. Det er sjældent maskinerne går i stykker, når de holder inde i garagen, siger Anders Sørensen, lærling hos J. Hundahl A/S i Thisted, til TV2 Nord.

quote Det er sjovt, udfordrende og lidt presset, men det er jo også noget, vi kan komme ud for som mekaniker ude i marken.

Anders Sørensen, lærling hos J. Hundahl A/S i Thisted

I alt fire mekanikere har kvalificeret sig til finalen om det danske mesterskab. De to af dem kommer fra Nordjylland. Den anden er Nicolai Stahl Nielsen fra Fjerritslev, der til dagligt er lærling hos Hjallerup Maskinforretning i Aars.

- Nu er jeg jo nået hertil blandt de fire bedste, så vil jeg gerne tage det sidste trin og blive den bedste, påpeger Nicolai Stahl Nielsen.

De danske mesterskaber bliver afholdt på Erhvervsskolerne i Aars, hvor lærlingene også har deres skoleophold. Som en af de få håndværksuddannelser, deltager landbrugsmaskinuddannelsen ikke ved de årlige DM i Skills. Simpelthen fordi, uddannelsen kræver al for megen plads, når der blandt andet skal skrues i store mejetærskere.

Fredag eftermiddag har de to nordjyder været igennem en 4 timer lang prøve med at reparere en mejetærsker. Opgaven skulle løses i fællesskab, selv om alle er konkurrenter. Lørdag står den på individuelle opgaver.

 
 
Foto: Hans Christian Lauritzen