Seneste nyt:

Nordjyske gravhøje pløjet af firehjulstrækkere

I løbet af sommerferien er der gentagne gange blevet observeret ulovlig kørsel med to firehjulstrækkere op og ned af gravhøje i Vandet, Tvorup og Nystrup plantager.

En eller flere firehjulstrækkere har i løbet af sommeren kørt to gravhøje i stykker.

To firehjulstrækkere er flere gange blevet observeret køre ulovligt rundt i plantagerne i Nationalpark Thy.

quote dette tilfælde er det særligt slemt, fordi der også er blevet kørt på de fredede fortidsminder.

- Ditte Svendsen, Skovrider, Naturstyrelsen Thy.

Nærmere bestemt drejer det sig om Vandet, Tvorup og Nystrup plantager, hvor de to firehjulstrækkere er blevet set køre terrænkørsel igennem skoven via vandrestier og mountainbikespor.

- At køre bilræs i skovene er ikke tilladt og totalt uacceptabelt, da det sker til stor fare for både dyrelivet og skovgæster, siger Ditte Svendsen, der er skovrider.

 
 
Foto: Naturstyrelsen Thy

Naturstyrelsen modtager oplysninger

Værst er det gået ud over Vandet og Nystrup plantager, hvor to gravhøje er blevet skamferet med tydelige hjulspor i græsset på gravhøjene. Derudover er en af Naturstyrelsens røde bomme blevet forsøgt kørt ned og ødelagt.

- I dette tilfælde er det særligt slemt, fordi der også er blevet kørt på de fredede fortidsminder i plantagerne. Heldigvis ser der ikke ud til at være sket strukturelle skader på fortidsminderne, siger Ditte Svendsen.

Naturstyrelsen Thy øger nu opsynet i området. Derudover modtager Naturstyrelsen Thy gerne oplysninger fra alle, der har observeret noget usædvanligt i området i løbet af sommerferien.

 
 
Foto: Naturstyrelsen Thy