04:02

Michael K har lavet en ny version af sin sang 'Klitmøller Cold Hawaii', der fungerer som ny titelsang til serien Thy, Håb og Kærlighed.

Efter at Anders og Marie Rølling er flyttet fra Kolding til Klitmøller, tager de tit ud og surfer sammen, når børnene er afleveret i skole. Her har de taget en morgentur på Vandet Sø. Foto: Thomas Kollerup

Den lokale helt, Casper Steinfath, trak mange tusind thyboer til stranden i Vorupør, da der blev afholdt VM i Stand Up Paddling i september 2017. Foto: Thomas Kollerup

Den hjemvendte læge Sara Søndergaard er flyttet i kollektiv i Vorupør med tre andre kolleger. – Det bliver svært at få mig herfra igen, siger hun. Foto: Thomas Kollerup

1 af 4

Ny serie på Salto om håbet og kærligheden i Thy

I programserien ”Thy, Håb & Kærlighed” følger vi i fire afsnit tilflytterne, fastboerne og de hjemvendte i livet på skulderen af Danmark.

Thy har gennem de senere år måttet lægge øre til megen snak om udkantsdanmark, rådne bananer og stagnation. Men stille og roligt ændrer snakken sig. Nu er det blevet hipt at bo i Thy, huspriserne stiger og bølgerne i Cold Hawaii er gode at surfe på. Mange siger ligefrem, at de er de bedste i Europa.

I programserien ”Thy, Håb & Kærlighed” følger TV MIDTVESTog TV2 Nord i fire afsnit tilflytterne, fastboerne og de hjemvendte i livet på skulderen af Danmark.

Hvad får for eksempel en familie fra Kolding med fuldt tryk på karrieren til at bremse op og vælge stilheden, naturen og hinanden i Klitmøller?

Og hvordan ser den gamle Hanstholm-borgmester, Ejner Frøkjær, i dag på den udvikling, som han først var noget skeptisk over, men som siden hen blev en del af det aftryk, han har været med til at sætte?

”Thy, Håb & Kærlighed” er optaget i sensommeren 2017. Foruden de gode historier om det myldrende folk i området, er serien også fuld af flotte billeder fra den naturskønne egn. 

Efter at Anders og Marie Rølling er flyttet fra Kolding til Klitmøller, tager de tit ud og surfer sammen, når børnene er afleveret i skole.\nHer har de taget en morgentur på Vandet Sø.\n Foto: Thomas Kollerup

I et af programmerne følger tilrettelæggerne VM i Stand Up Paddling, der foregik i Vorupør i september. Her er der rig mulighed for at genopleve de festlige dage i byen. Arrangementet trak flere tusind thyboer ned på landingspladsen, og stemningen var elektrisk, da finalen med den lokale helt, Casper Steinfath, skulle afgøres.

Er man nysgerrig for at høre om huspriser i området og få spændende fremvisninger af huse, der er til salg, byder programmerne også på flotte rundture fortalt af den tidligere tekniske chef i Hanstholm kommune, Alice Mandøe, der i dag er ejendomsmægler i Thisted. 

Den hjemvendte læge Sara Søndergaard er flyttet i kollektiv i Vorupør med tre andre kolleger. – Det bliver svært at få mig herfra igen, siger hun. Foto: Thomas Kollerup

Og i et af seriens afsnit møder vi den unge, hjemvendte læge, Sara Søndergaard, der sammen med tre andre, unge kolleger har bosat sig et i kollektiv i Vorupør.

- Her er så vanvittigt flot. Bare det at køre ind på arbejde i Thisted gennem Nationalparken. Det er næsten svært at sætte ord på. Jeg har boet i syv års byggerod i Århus, fordi de har bygget letbanen, så det her betyder meget for mig. Og jeg tror på, at det er her, jeg kommer til at bo på den lange bane. Alle får svært ved at få mig herfra, siger Sara Søndergaard i seriens sidste afsnit og bekræfter dermed, at der er masser af håb og kærlighed i Thy.

”Thy, Håb & Kærlighed” bliver sendt på TV2 Nord fredag d. 5. januar kl. 19:45 og de følgende fredage samme tid, dog bliver der fredag den 19. januar sendt den aktuelle event DM i Skills. 

04:02

Michael K har lavet en ny version af sin sang 'Klitmøller Cold Hawaii', der fungerer som ny titelsang til serien Thy, Håb og Kærlighed. 

Luk video