Sebastian Kornum har været på Hawaii for at specialisere sig i foilsurfing. Foto: Torben Kornum

Det er denne anordning, der får surferen til at løfte sig ud af vandet, så man så man får en svævende fornemmelse. Foto: Torben Kornum

1 af 2

Ny windsurf-sport finder vej til Cold Hawaii fra Hawaii

Surfcamp i Klitmøller introducerer nu foilsurfing - det hotteste netop nu inden for windsurfing.

Oplevelsen er bogstaveliglig talt ”flyvende”.

Sådan beskriver arrangørerne bag dette års juniorsurfcamp. Young Gun Classic, den helt nye windsurfersport, foilsurfing, som er at finde på programmet i efterårsferien.

Campen blev skudt i gang søndag i Klitmøller, og her får børn og unge mulighed for at prøve den helt nye og hotte windsurfsport, som ellers først bliver officielt introduceret i windsurfsporten fra næste år.

Foilsurfing består af en vingelignende anordning, der bliver monteret under brættet og løfter både udstyr og mand næsten en meter over vandet under fremdrift og dermed giver en svævende fornemmelse.

De allerførste deltagere på campen fra år 2004 er i dag trænere for Young Gun Classic. Blandt dem den 24-årige flerdobbelte verdensmester Sebastian Kornum fra Skive.

Han har siden marts måned udviklet foil på Hawaii og er altså nu klar til at præsentere det for de unge camp-deltagere.

Young Gun Classic afholdes i Klitmøller i efterårsferien fra den 16. til den 19. oktober. Konceptet er ret enkelt. Man mødes fra nær og fjern for at dyrke vandsport og gode venskaber, og både børn og unge leger sammen på lige vilkår.

Så har man lyst til en dukkert i oktobers 8 grader varme vand, så er det i Klitmøller det foregår netop nu.