Øl fra Cold Hawaii skal til OL i Rio

En ekstra dansk repræsentant er klar til at vise sig frem ved sommerens OL i Rio, når Cold Hawaii-øllen finder vej til de brasilianske ganer.

Der er mere end 10.000 kilometer fra det nordvestjyske surfingparadis Cold Hawaii ved Klitmøller til den brasilianske storby Rio de Janeiro, som er vært for sommerens OL, men alligevel får OL-arrangørerne i sambalandet lov at smage en tår af Nordjylland.

Den nye Cold Hawaii-øl, som Thisted Bryghus satte i produktion sidste år, kommer nemlig på bordet, når Danmarks Eksportråd i Brasilien til sommer inviterer til ølsmagning i Den Danske Pavillon på den berømte Ipanema-strand under OL i Rio. Det skriver Limfjord Update.

– Idéen startede under et besøg hos Thisted Bryghus sidste år. Der smagte jeg øllen for første gang og blev fuldstændigt grebet af denne innovative og sjove måde at lave øl på og samtidig markedsføre et skønt område i Danmark, fortæller udenrigsministeriets eksportrådgiver, Poul Erik Bligaard.

Flere prominente gæster vil deltage i ølsmagningen, hvor de gyldne Cold Hawaii-dråber vil fylde glassene. Rios borgmester Eduardo Paes og den brasilianske verdensklassesurfer, Marcilio Browne, som vandt World Cup-eventen i Cold Hawaii i 2013, vil være blandt gæsterne.