00:44

Østerild er snublende tæt på at sikre sin købmand

Borgerne i Østerild har siden december sidste år samlet ind til en ny, moderne købmandsforretning, og nu er den tæt på at blive en realitet.

En gruppe borger i Østerild har i nogle måneder arbejdet for at samle penge ind for at sikre, at de også i fremtiden har et sted at handle. En tavle, der er sat op i landsbyen, viser, hvor langt indsamlingen er nået. Og her er der positivt nyt.

En ny moderne købmandsforretning er nemlig kun 200.000 kroner fra at kunne blive en realitet. Ikke meget, når man tænker på, at målet lød på 2,5 millioner kroner ved indsamlingens start.

Det betyder, at den kommende købmand i Østerild, Mathias Paaske, som har stået klar siden december, forhåbentlig snart kan trække i arbejdstøjet.

- Det er helt vildt vigtigt for byen fortsat at gå i en positiv retning. Der er lavet flere undersøgelser, som viser, at 83 procent fravælger byer uden dagligvarebutik. Lukker købmanden først, uden vi får en ny, så lukker plejehjemmet, skolen og børnehaven. Foreningslivet vil dø ud. Så det er helt vildt vigtigt, at vi får en ny købmandsforretning, siger Mathias Paaske.

De foreløbig 2,3 millioner kroner er skaffet ved at sælge anparter til de lokale i byen. Dermed er de potentielle kunder selv med til at etablere købmandsforretningen. Resten af foretagendet skal finansieres med banklån og leasingaftale.

Den nye dagligvareforretning skal afløse den Spar-butik, der allerede ligger i Østerild.