Foto: Gustav Houe Dall, TV MIDTVEST

Påsat brand raserer værtshus i Thisted

Værtshuset Gate 7 i Thisted blev natten til torsdag hærget af en brand, og ifølge Midt- og Vestjyllands Politi er den påsat.

Det er ikke kun sommerhuse og halmlader ved Fjerritslev, der er målet for ildspåsættere. Natten til torsdag kom turen til et værtshus i Thisted. Her måtte politi og brandvæsen klokken 02.29 rykke ud til Østerbakken 7 og værtshuset Gate 7, som stod i flammer.

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi var branden påsat.

- Overvågningskameraerne på stedet har heldigvis overlevet branden, og vi kan se på optagelserne, at en gerningsmand simpelthen bryder døren op og hælder noget, vi må gå ud fra, er brændbar væske, ud på gulvet. Kort efter opstår der ild, forklarer Jens Claumarch, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Det er endnu for tidligt at sige, om der ud fra overvågningsoptagelserne også kan gives et signalement af gerningsmanden, tilføjer vagtchefen.

Branden blev heldigvis opdaget tidligt af en af kommunens vejvagter, der tilfældigt kom forbi, mens han var ved at salte veje. Han kunne se, at flammer stod ud af bagdøren, og han fik slået alarm.

- Stedet er brand- og røgskadet, og det kommer ikke til at åbne til J-dag på fredag. Heldigvis var det lukket, så ingen mennesker var i fare eller kom noget til, fortæller indsatsleder Rasmus Evaldsen fra Nordjyllands Beredskab.

Han og hans mænd fik branden slået ned på cirka halvanden time, og der skete ingen skade på den etagebygning, som værtshuset er bygget sammen med.

Senere i dag skal teknikere ud og undersøge gerningsstedet. Indtil videre bliver det bevogtet af Hjemmeværnet.