Patienter og personale evakueret efter brand på Thisted Sygehus

Flere afdelinger på sygehuset i Thisted måtte torsdag eftermiddag evakueres, efter en brand på taget. Ingen er kommet alvorligt til skade.

Det var tre tagdækkere, der torsdag eftermiddag var igang med at brænde tagpap på Thisted Sygehus, da der gik ild i tagkonstruktionen. 

- Når man arbejder med tagpap og gasbrændere, kan det her jo desværre ske en gang i mellem. Tagdækkerne kunne heldigvis hurtigt se, at der var gået ild i taget, og så ringede de 1-1-2 og gik selv igang med brandslukningen, forklarer indsatsleder fra Nordjylland Beredskab Jesper Madsen.

- Vi får hurtigt meldinger om, at der er bekræftet ild i taget, og håndværkerne havde selv været effektive med at slukke branden, som derfor ikke var så voldsom, da vi kom, lyder det. 

Tjekket for røgforgiftning

Fordi branden opstod på fjerde sal og tæt på bygningens ventilationsanlæg, havde røgen alligevel nået at sprede sig til gangene på sygehuset, fortæller Jesper Madsen. 

- Vi var nødt til at gå op gennem alle etagerne på sygehuset med brandslanger og have røgdykkere til at rykke ind. Vi fik skåret en kvadratmeter af taget op, for at komme ned og slukke resten af branden, lyder det. 

Da der var opstået kraftig røg på etagerne, blev patienter og sygehuspersonale på dagambulatorierne i bygningen samtidigt evakueret på samtlige etager. 

De tre tagbrændere blev sendt på akutmodtagelsen på modsatte side af bygningen for at blive tjekket for røgforgiftning. 

- Det var et fint samarbejde med både tagbrænderne, personale, politi og evakuerede, fortæller Jesper Madsen, som også forsikrer, at ingen er kommet alvorligt til skade.


Seneste nyt

fra Nordjylland