Rasmus skærer fisk for at redde sin restaurant: - Det handler om at tjene så meget som muligt så hurtigt som muligt

Coronakrisen har kostet Rasmus Bang Vognsens restaurant, Spisehuset Thy, en million kroner. Nu forsøger han at redde restauranten ved at skære fisk og skovle is.

- Jeg har jo stået i et køkken, siden jeg var 13-14 år, så jeg har jo prøvet at bruge en kniv før.

Ordene kommer fra Rasmus Bang Vognsen, mens han skærer i en pighvar og efterfølgende kaster den ned mod en kollega på fiskefabrikken Mondo Mar i Hanstholm.

Jobbet er helt nyt, men det er ikke nyt for ham at skære i en fisk. For han er kok og ejer til daglig Spisehuset Thy, der ligger i byen Østerild.

Spisehuset Thy i Østerild.
Spisehuset Thy i Østerild.
Foto: Foto: Bruno Stagsted

På grund af coronarestriktioner har restauranten været lukket i flere måneder. Det har - trods kompensationsordninger - kostet meget økonomisk.

- Jeg vil tro, at 2020 har kostet mig cirka en million kroner på bundlinjen, siger Rasmus Bang Vognsen, der har deltaget i TV3-programmet "Masterchef".

- Jeg fik det sgu sådan lidt skidt. Altså, jeg vil ikke sige, at jeg blev deprimeret, men jeg fik det skidt. Også fordi, at tankerne fylder rigtig meget, siger Rasmus Bang Vognsen.

Rasmus Bang Vognsen ved sin arbejdsstation på fiskefabrikken.
Rasmus Bang Vognsen ved sin arbejdsstation på fiskefabrikken.
Foto: Caspar Birk

Derfor besluttede han at rejse sig op fra sofaen - i mere end én forstand - og søge et job, der kunne hjælpe ham såvel økonomisk som mentalt. 

- Nu er jeg jo nyeste mand på skibet – hvis man kan sige det sådan – så må jeg jo tage lidt tæv for at lære jobbet.

Der er måske lige så kontant afregning her, som der kan være i et køkken?

- Jeg vil næsten gå så vidt og sige, at de kan være værre. Det er nogle hårde nysere, der står sådan nogle steder her, lyder det skælmsk fra Rasmus Bang Vognsen.

Helt skidt kan det dog ikke være, for han arbejder 10 timer om dagen med at skære fisk, skovle is og skære endnu flere fisk. Med ét klart formål.

- Det handler om at tjene så meget som muligt så hurtigt som muligt og være sikker på, at jeg har en sund virksomhed oven på det her.


Seneste nyt

fra Nordjylland