LIGE NU:

Se video: Politiet efterlyser mistænkt til brand ved børnehave

En børnehave i Thisted er i to omgange blevet udsat for vandalisme. Politiet efterlyser en mistænkt, der er set gå rundt ved børnehaven i flere timer op til en påsat brand bryder ud.

Midt- og Vestjyllands Politi efterlyser onsdag en formodet gerningsmand, der sættes i forbindelse med en påsat brand samt hærværk mod Børnehaven Kronens Mark i Thisted.

Børnehaven har ad to omgange - den 9. januar og senest den 21. januar - været udsat for vandalisme, og vidneforklaringer fra den første episode sammenholdt med videoovervågning fra branden og hærværket, får politiet til at antage, at der er tale om samme gerningsmand.

Går rundt ved børnehave i flere timer

På videoovervågningen fra branden 21. januar ses en mand gå rundt ved børnehaven umiddelbart før branden bryder ud. Han er iklædt en jakke med reflekser ved albuerne, bukser med refleks på bagsiden af knæene samt en hue. Han beskrives som almindelig af bygning og halter eller trækker måske på det ene ben. Politiet har en formodning om, at han er bosiddende i lokalområdet, og vil meget gerne i kontakt med ham eller personer, der mener at vide, hvem manden er.

- Gennem et par timer før branden brød ud, går manden rundt med en lommelygte på børnehavens område. Det ser ud som om han leder efter noget – vi ved ikke hvad. Der er typisk ikke ret mange mennesker, der går sådan rundt midt søndag nat, og sammenholdt med de informationer, vi i øvrigt har i sagen, sætter vi hans adfærd i forbindelse med branden, fortæller politikommissær Jørgen Jensen fra lokalpolitiet i Thisted. 

Se yderligere videoovervågning fra børnehaven. Bemærk, at der skal trækkes en time fra tidsstemplet på videoen, da kameraet er indstillet til sommertid.

Beboere vågnede efter højt brag

Beboere i lokalområdet har fortalt til politiet, at de om morgenen den 21. januar vågnede klokken 04.53 ved lyden af et højt brag, og på dette tidspunkt på videoovervågningen ser man et lysglimt, som politiet formoder er en mindre eksplosion ved børnehaven, ligesom de formoder, at det er den, der har vækket naboerne.

Den 9. januar blev en mindre gasflaske bragt til sprængning i det træskur, der blev brændt ned den 21. januar om morgenen og på videoovervågningen fra den episode ses en mand, der skønnes at være identisk med ham, der kan ses i videoerne her på siden, og det er altså ham, politiet meget gerne vil snakke med.

Midt- og Vestjyllands Politi kan kontaktes på telefon 96101448. Ved henvendelse må man meget gerne oplyse journalnummer 4100-83980-00025-18

Her ligger børnehaven

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden