00:25

Se videoen: Her bliver ”Bæstet fra Thisted” europamester

Matti Christensen sikrede sig tirsdag aften europamesterskabet i 74 kilo-klassen.

Thisted Vægttræningsforening er i disse dage arrangør af EM i styrkeløft for juniorer. Her er 475 atleter fra 32 lande fra Armenien i Øst til Irland i Vest samlet. Men selvom der er konkurrence langvejs fra, så gør de nordjyske deltagere sig i dén grad bemærket.

En af dem, der har været i aktion, er Matti Christensen, som også går under navnet ”Bæstet fra Thisted”. TV2 Nords Mogens Jørgensen fulgte den kun 1.61 meter høje styrkeløfter op til dét løft, som skulle sikre ham titlen som europamester i 74 kilo-klassen.

Se indslaget her:

01:51 Luk video

Matti Christensen sikrede sig sent tirsdag aften titlen som europamester, da han i dødløft i sidste forsøg løftede 227,5 kilo og slog sin egen personlige rekord med hele 10 kilo. Dermed blev han samlet vinder i trekamp, der består af squat, bænkpres og dødløft.

Se det afgørende løft her:

00:25 Luk video

Matti Christensen løftede i alt 657,5 kilo, og satte dermed ny europarekord for juniorer. Hør hans reaktion på det her:

00:11 Luk video

Udover Matti Christensen imponerede den 18-årige Markus Boesen også. Til daglig går han i gymnasiet i Thisted – og efter gårsdagens konkurrence kan han desuden kalde sig indehaver af verdensrekorden i squat. Her løftede han ikke mindre end 276 kilo. 

Læs også 18-årig thybo sætter verdensrekord i squat