Foto: Kristoffer Juel Poulsen, Scanpix

Slagteri i Snedsted lukket af myndighederne - igen

Fødevarestyrelsen lukkede fredag en ulovlig slagter i Snedsted i Thy. Forbrugere, der har købt kød fra slagteriet, opfordres til at kassere det.

En ulovlig slagtervirksomhed på Tøttrupvej i Snedsted i Thy blev fredag lukket af Fødevarestyrelsens Rejsehold, der kunne konstatere stærkt kritisable hygiejniske forhold på stedet.

Svin, får, lam, geder, heste og kreaturer er blevet slagtet, skåret op og pakket i det ulovlige slagteri, og det er alt sammen sket under kritisable forhold.

I en pressemeddelelse skriver Fødevarestyrelsen at slagtning og opskæring er sket blandt levende dyr og uden den lovpligtige skadedyrssikring. Derudover er dyrene ikke blevet dyrlægekontrolleret hverken før eller efter slagtning.

På stedet fandt rejseholdet flere færdigpakkede og nedfrosne fødevarer, der udover kød indeholdt fluer, halm og sågar gødsningsrester.

I forbindelse med kontrollen blev omkring 300 kilo kød overhældt med grøn destruktionsvæske.

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, der har købt kød og kødprodukter produceret på det ulovlige slagteri til at kassere dem, da de kan være sundhedsskadelige.

Ifølge TV Midtvest er det ikke første gang Fødevarestyrelsen lukker en slagtervirksomhed på adressen. Også i 2013 var den gal og dengang blev slagteudstyret på adressen beslaglagt - tilsyneladende uden den store effekt.