LIGE NU:

Smuthul: Nu kan asylansøgere få deres løn

Et slags Mastercard gør det muligt, at asylansøgere kan få udbetalt deres løn.

Asylansøgere har ikke noget cpr-nummer, og derfor kan de ikke få en bankkonto. Det gør det besværligt at udbetale deres løn. Nu viser det sig dog, at et smuthul alligevel kan gøre det forholdsvis nemt for både arbejdsgiver og asylansøger. Det skriver TV MIDTVEST.

Løsningen hedder et Accescard, som mest af alt minder om et Mastercard. Kortet fungerer som et taletidskort til en telefon. Det kan ikke gå i minus, men man kan hæve penge, betale i en række butikker og der medfølger en app, så man kan betale regninger online.

- For os er det som udgangspunkt ikke nødvendigt, at man har et dansk cpr-nummer, siger forretningsudvikler hos Accescard, Poul Erik Andersen til TV MIDTVEST.

Søndag fortalte medejer af Chrisfish i Hanstholm, Flemming Holler, at han ikke længere ville ansætte asylansøgere, fordi systemet er alt for bøvlet. Han har ansat Muhammad Khan fra Pakistan. Asylansøgere som ham må gerne arbejde og betale skat, men ikke have en bankkonto, da de ingen cpr-nummer har.

quote For os er det som udgangspunkt ikke nødvendigt, at man har et dansk cpr-nummer.

Poul Erik Andersen, forretningsudvikler, Accescard

Derfor er chefer som Flemming Holler nødt til at udbetale lønnen til sig selv og derefter betale i kontanter til deres ansatte. Nu kan det smarte Accescard være en midlertidig løsning for Muhammad Khan, og det glæder de sig over ved Chrisfish.

- Vi har tænkt os at tage et møde med vores medarbejder og hans rådgiver, og hvis han er indstillet på at få det kort, så vil vi sige ja tak, fordi det letter vores byrde, siger Flemming Holler til TV MIDTVEST.

Det er et flertal rundt om regeringen, der har besluttet, at asylansøgere må arbejde. Liberal Alliances Leif Mikkelsen opfordrer Flemming Holler til at bruge smuthullet.

- Man bør gøre alt for at modvirke det her fuldstændig vanvittige bureaukrati, siger Leif Mikkelsen til TV MIDTVEST.

De Radikales Andreas Steenberg er ikke vild med smuthullet, men han vil gerne have bedre regler på området.

- Jeg kan godt forstå, at man tyr til det her i desperation. Det er lidt svært for mig at gennemskue om det kort er lovligt, og det er også lidt svært at gennemskue, om man kan være sikker på, at der bliver betalt skat, og at skattevæsnet har mulighed for at overvåge, hvad der sker, siger Andres Steenberg til TV MIDTVEST.

Ifølge Accescard er kortet fuldt lovligt i EU. 

hotel viking

Mand i kritisk tilstand efter drukneulykke på Hotel Viking i Sæby

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Brand i korntørreanlæg på en gård mellem Dronninglund og Hjallerup

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

hotel viking

Mand i kritisk tilstand efter drukneulykke på Hotel Viking i Sæby

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Brand i korntørreanlæg på en gård mellem Dronninglund og Hjallerup

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

Til forsiden

Til forsiden