Foto: Mads Nissen, Ritzau Scanpix

Stak penge i egen lomme: Fyret direktør meldt til politiet

I august sidste år fyrede Thisted Bolig sin direktør, Søren Skole - nu har boligforeningen valgt også at politianmelde ham.

Skeletterne er væltet ud af skabet, efter direktør Søren Skole, som Thisted Bolig valgte at bortvise og fyre i august sidste år, forlod sin post.

Fredag blev den tidligere direktør også politianmeldt - ifølge bestyrelsesformand Grethe Andersen, fordi direktøren havde taget et større beløb fra kassen.

- Vi har brugt syv måneder på at rydde op efter direktøren, og vi er stadig ikke færdige. Men vi har simpelthen fundet ting, der mere end tyder på, at han har begået økonomisk kriminalitet, siger Grethe Andersen til TV2 Nord.

Hvor stort et beløb, det drejer sig om, vil formanden for Thisted Bolig dog ikke ud med på nuværende tidspunkt.

- Men jeg kan sige så meget, at det hverken drejer sig om 5000 eller 10.000 kroner. Det er et anseligt beløb, og det er penge, han har beriget sig selv med, siger hun.

Midt- og Vestjyllands Politi er ifølge de seneste meldinger til Thisted Bolig allerede gået i gang med at efterforske sagen.

Ingen ny direktør ansat

Søren Skole blev bortvist og fyret i august 2017, da det gik op for bestyrelsen, at han ikke som aftalt havde fremlagt en plan for besparelser, men i stedet nøjedes med at inkassere den lovede bonus.

- Dér mistede vi tilliden til ham som direktør og valgte at bortvise ham. Siden har vi så været i gang med at rydde op, og der er desværre dukket flere ting op, siger Grethe Andersen.

Umiddelbart skulle den tidligere direktørs handlinger dog ikke få konsekvenser for hverken boligforeningen eller dens beboere, lover formanden.

- Det er da, sagt på godt, gammeldags jysk, rigtig træls. Men vi er en sund organisation, så vi klarer den, siger Grethe Andersen.

Til gengæld har Thisted Bolig valgt ikke at ansætte en ny direktør i Søren Skoles sted. I stedet har driftschefen og økonomichefen overtaget direktørens opgaver, og tidligst til august vil Thisted Bolig genoverveje at ansætte en ny direktør.

Søren Skole har ikke ønsket at udtale sig til pressen om sagen.