Foto: Claus Fisker, Scanpix

Stjålet campingvogn fra Thisted fundet i Tyskland

Tre irere blev i sidste uge anholdt i Tyskland med en stjålet campingvogn hentet i Thisted.

Onsdag i sidste uge blev tre irere anholdt ved den dansk/tyske grænse i Leck syd for Tønder. De var i besiddelse af en campingvogn til en værdi af 130.000 kroner, der viste sig at være stjålet hos en forhandler i Thisted 6. juli om natten. Det skriver LimfjordUpdate.dk.

De tre irere kom først i politiets søgelys, da en dansk/tysk fællespatrulje ved en kontrol fandt "interessant udstyr" og et katalog med Hobby-campingvogne i bilen. Umiddelbart kunne intet dog kæde irerne sammen med noget kriminelt, så bilen fik lov at køre videre.

Politiets interesse for de tre irske mænd var dog blevet vakt, og senere samme dag kunne man så anholde de tre i den stjålne campingvogn fra Nordjylland.

Tyveknægtene havde gjort hvad de kunne for at camouflere campingvognens ophav. De havde ændret stelnummeret og fjernet andre numre, der kunne identificere campingvognen. Det lykkedes alligevel at afsløre, at vognen var stjålet.

Nu skal de tre irske mænd udleveres til Danmark.

– Denne sag er et rigtig godt eksempel på, hvordan samarbejdet mellem dansk politi og Landespolizei og Bundespolizei kan skabe hurtige og effektive resultater i kampen mod den grænseoverskridende kriminalitet, siger politikommissær Lars Haugaard Thomsen, til LimfjordUpdate.