Foto: Bach Composite

Stor Hurup-leverandør til vindmøller solgt

Leverandøren af vindmølledele er blevet solgt og bliver lagt sammen med Jupiter Group A/S.

En fusion mellem Bach Composite Industry A/S i Hurup og Jupiter Group A/S  blev endelig den 1. februar. Fusionen sker i lyset af, at Verdane Capital Advisors (Verdane Capital VIII K/S) i 2016 købte Jupiter Group, skriver LimfjordUpdate.dk.

Den nye fusion vil gøre selskabet til verdens største leverandør af naceller og spinning-covere til vindmølleindustrien.

Det nye selskab får 1.200 medarbejdere på afdelingerne i Hurup og Køge, ligesom man har enheder i Spanien, USA, Kina, Litauen og Polen.

Geert Winther Skovsgaard, der i over 20 år har stået i spidsen for Bach Composite Industry, forlader det nye selskab efter fusionen, der gennemføres i løbet af de kommende måneder.

- Jeg er stolt over at kunne facilitere denne fusion af mange grunde: synergierne er tydelige, vores kunder vil drage fordel af en større skala, timingen er perfekt, da industrien konsolideres på tværs af værdikæden, og kombinationen af disse to tvillinge-forretninger giver god mening set ud fra en industri-perspektiv, siger han til LimfjordUpdate.dk.

Hvilke beskæftigelsesmæssige konsekvenser fusionen af selskaberne får for Hurup, er stadig ikke gjort klart.