Foto: Arkiv TV2/Nord

Teltlejren i Thisted lukker

Færre asylansøgere i Danmark betyder færre asylpladser - 4800 pladser over hele landet nedlægges.

For få asylansøgere og for meget ballade gør, at teltlejrene i Thisted og Herning nu lukker. Det erfarer TV Midtvest.
Lukningen af teltlejrene sker som et led i planen om at nedbringe antallet af pladser i asylsystemet, fordi der er kommet langt færre asylansøgere til landet end forventet.

Teltlejren i Thisted har den seneste uge været omdrejningspunkt for megen ballade. Søndag kom det frem, at lederen af teltlejren i Thisted havde sagt sit job op, fordi arbejdet på stedet ikke længere gav mening for hende.

To voldelige overfald på medarbejdere og frustration over, at lejren ikke var et midlertidigt bosted for asylansøgerne, som lederen ellers havde forventet, var også en del af årsagen til, at hun valgte at sige op.

Teltlejren i Thisted er landets største med plads til 250 enlige mænd, og den stod klar til indflytning i november 2015.

Mandag kaldte De Radikale integrationsminister Inger Støjberg i samråd, efter at det kom frem i TV Midtvest, at lederen af lejren stoppede. De Radikale ville netop have hende til at droppe teltlejren i Thisted.

- Drop teltlejrene og brug nogle af de lejre, vi har i forvejen, sagde Andreas Steenberg fra Radikale Venstre dengang.

Fredag eftermiddag er det kommet frem, at Udlændingestyrelsen på landsplan nedlægger 4800 pladser på asylcentre - 2800 af dem nedlægges helt, mens 2000 omdannes til beredskabspladser, som hurtigt kan tages i brug igen. De sidste pladser ligger på centre, som Beredskabsstyrelsen driver.

Lige nu er der 14.000 pladser på de danske asylcentre, mens der kun er cirka 9600 indkvarteret.