LIGE NU:

Testcenter for vindmøller udvides

Regeringen lytter til vindmølleindustrien som vil have flere data-testpladser i Østerild.

Det omstridte testcenter for vindmøller i Østerild Klitplantage i Thy skal, ifølge regeringen, udvides med endnu flere test-vindmøller. Nogle af vindmøllerne vil blive op mod 300 meter høje. Det skriver TV MIDTVEST.

De eksisterende møller blev, under massive protester fra lodsejere og grønne organisationer, stillet op for fem år siden. Nu mener erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, at bekymringerne er manet i jorden og projektet derfor kan udvides.

Vindmølle-industrien har samtidig efterlyst flere testpladser, netop til de store vindmøller.

- Det er helt afgørende med up do date-testpladser i Danmark, hvis vi skal udbygge vores førerposition inden for vindteknologi, siger ministeren ifølge TV MIDTVEST.

Ifølge vindindustrien er der behov for mindst fire nye testpladser. Gerne med mulighed for at test-møllerne kan blive op til 300 meter høje. I dag er den højeste mølle i Østerild Klitplantage på 220 meter.

- Det er helt afgørende med nye testpladser for den store danske forsknings- og udviklingsaktivitet. Vi har allerede producenter klar til nye pladser, siger direktør i Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg ifølge TV MIDTVEST.

Danmarks Naturfredningsforening var blandt de organisationer, der var på barrikaderne da testcentret i Østerild blev etableret i 2011.  Møllerne blev kaldt for en katastrofe for naturen.

Troels Lund Poulsen kalder protesterne for en "skræmmekampagne", som ikke holdt vand.

Ministeren forventer at præsentere regeringens forslag til nye testmøller inden jul. Han forventer, at der vil være bred opbakning i forligskredsen til de nye testpladser.