Thisted Kommune er Årets Transportkommune i Nordjylland foran Mariagerfjord og Frederikshavn. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Thisted er Region Nordjyllands bedste transportkommune

Brancheorganisationen for den danske vejgodstransport kårer Thisted kommune som den bedste foran Mariagerfjord og Frederikshavn.

Brancheorganisationen for den danske vejgodstransport, ITD, fejrer de kommuner i landet, der gør en ekstra indsats for at skabe et velfungerende vejnet og gode rammevilkår på transportområdet.

Som den første kommune i Region Nordjylland er Thisted Kommune kåret som Årets Transportkommune.
ITD’s formand, Christian Sørensen Madsen, siger i forbindelse med kåringen:

Om undersøgelsen bag kåringen af Årets Transportkommune

  • Rangeringen af kommunerne på vejgodstransportområdet er foretaget af konsulentvirksomheden IRIS Group og er baseret på statistisk data indsamlet fra offentlige myndigheder og institutioner samt en spørgeskemaundersøgelse, udsendt til kommunerne.
  • Undersøgelsen består af fire områder: Investeringer i det lokale vejnet; Faciliteter og Kapacitet – herunder parkering, rastepladser, veje til modulvogntog, grønne tiltag, regulering af parkering og adgang til erhvervsområder; Udlicitering og udbud; Samt regler, regulering og politik.
  • Der er indsamlet statistisk data fra 94 af landets kommuner, og 66 kommuner har besvaret spørgeskemaundersøgelsen helt eller delvist.
Se mere

- Først skal der lyde et stort tillykke til Thisted Kommune. Udover at Thisted er blevet kåret som Årets Transportkommune i Region Nordjylland, så har kommunen også klaret sig rigtig godt på landsplan og har fået en flot 9. plads nationalt. Den gode placering skyldes blandt andet kommunens investering i det lokale vejnet, der sikrer en høj standard på vejene og gode tilkørselsforhold til erhvervslivet i kommunen. Det er tydeligt, at gode forhold på transportområdet står højt på kommunens dagsorden.

Udover investeringer i det lokale vejnet har Thisted scoret højt på udbud og udlicitering, hvor kommunen blandt andet har udlicitering af dagrenovation samt udbud af snerydning og saltning.
Thisteds borgmester, Ulla Vestergaard, er derfor både glad og stolt over kommunens nye titel.

Borgmester Ulla Vestergaard.  Foto: Limfjord update

- Det er et stort skulderklap, at vi bliver kåret til Årets Transportkommune i Nordjylland. Det betyder, at vores investeringer på infrastrukturen har været rigtige, og det er meget vigtigt i en kommune som vores, hvor vi har så meget transport af varer ind og ud af kommunen. Det er jo essentielt for vores lokale erhvervsliv at kunne få varer frem og tilbage – om det så er fisk fra havnen i Hanstholm eller vinduer fra det sydlige Thy, siger Ulla Vestergaard.

Kåringen er baseret på en undersøgelse, gennemført af konsulentvirksomheden IRIS Group, der trækker på både statistisk data fra Danmarks Statistik og en spørgeskemaundersøgelse udsendt til alle landets kommuner.

Undersøgelsen vurderer blandt andet investeringer i det lokale vejnet, lokale faciliteter til f.eks. lastbilparkering, grønne tiltag på transportområdet, politiske initiativer af og for regulering af vejgodstransporten samt udlicitering og udbud af transportopgaver.

Årets Transportkommune top tre, Region Nordjylland

  1. Thisted Kommune
  2. Mariagerfjord Kommune
  3. Frederikshavn Kommune

Årets Transportkommune på landsplan er Lejre Kommune.

ITD er en privat brancheorganisation for de professionelle transport- og logistikvirksomheder, som rådgiver og skaber netværk for mere end 700 medlemsvirksomheder. Foreningen repræsenterer i dag danske transport- og logistikvirksomheder, der kører både internationalt og nationalt.