LIGE NU:

Thisted har Nordjyllands dårligste erhvervsklima

Ifølge Dansk Industris undersøgelse af erhvervsklima skraber Thisted kommune bunden. Kommunen er nummer 92 på landsplan og har dermed også region Nordjyllands ringeste erhvervsklima.

I Thisted Kommune er erhvervsklimaet iskoldt ifølge Dansk Industri.

Kommunen får en placering som nummer 92 ud af 96 kommuner i Dansk Industris undersøgelse og er dermed regionens dårligst placerede kommune. Det er de lokale virksomheder, som hvert år deltager i Dansk Industris undersøgelse, der vurderer kommunen på en række områder.

Skolelukninger skyld i dårligt resultat

Det er især ved punktet "kommunens velfærdsservice", hvor Thisted kommunen får landets dårligste vurdering. Det er et fald på 52 pladser siden sidste års undersøgelse.

-Det er selvfølgelig et resultat, vi tager til efterretning. Jeg anerkender, at vi har haft turbulens situation politisk, og det giver udslag i Dansk Industris undersøgelse, siger Lene Kjeldgaard Jensen (V), borgmester i Thisted kommune.

Lene Kjeldgaard peger på, at Dansk Industris undersøgelse er lavet i forsommeren i år,

-og der havde vi ganske vist turbulens om skoleområdet. I vores budget for 2016 har vi tilføjet midler til skole og dagtilbudsområdet. Så nu håber vi det stabiliseret, og så kommer vi efter det, siger Lene Kjeldgaard Jensen.

Ifølge den lokale afdeling af Dansk Industri, er det også på skoleområdet, problemet med kommunens erhvervsklima ligger.

- Det kræver et byråd, der i højere grad kan samarbejde og arbejde konstruktivt med de udfordringer, der er. Det sidste års megen mudderkastning - ikke mindst på skoleområdet - hæmmer virksomhederne. Kommunen fremstår, som om den har dårlige skoler og et ringe image. Det er gift for virksomheder, der gerne skal kunne tiltrække investeringer og medarbejdere ude fra, siger formand for DI Thy/Mors, Tage Odgaard Nielsen.

Bedre på andre områder

Thisted kommune scorer dog højt på et andet punkt. De ligger nummer 24 på landsplan på punktet "Skatter, afgifter og gebyrer". Og ifølge lokal DI formand, så har kommunen også mange andre fordele.

-Thisted Kommune har et super stærkt erhvervsliv, gode uddannelsesinstitutioner og vild natur - kommunen er i det hele taget et attraktivt sted at bo og drive virksomhed. Kommunen har alle muligheder for at gøre fordommene om udkant til skamme, siger formand for DI Thy/Mors, Tage Odgaard Nielsen.