LIGE NU:

Thisted Sygehus virker som en magnet på nye læger

Tendensen er vendt 180 grader, og det vælter ind med nye lægestuderende i Thy.

Lukningstruet, nedskæringer og aldeles ikke noget for nye lægestuderende. Sådan en sort skygge har hængt over Thisted Sygehus i lang tid, men nu ser situationen helt anderledes ud. 

For Thisted Sygehus er blevet så populært, at det vælter ind med ansøgninger fra lægestuderende, der gerne vil tilbringe studietid i Thy. Faktisk ligger sygehuset helt i top, og både naturen og plads til fordybelse i studietiden er med til at gøre sygehuset attraktivt. 

- Yngre læger er ikke udelukkende arbejdskraft. Man bliver nødt til at indpasse uddannelse i den daglige klinik, og så måske lave nogle ekstra tiltag, siger Jens Juul, Uddannelsesansvarlig overlæge, Medicinsk Afdeling, Thisted Sygehus. 

- Det betød en del, at man kunne få noget ekstra med herfra i form af et ultralydskursus, siger Pernille Jellestad, der er reservelæge og studerende på Thisted Sygehus. 

Og både de lokale og tidligere studerende jubler over sygehusets succes. Blandt andre Sara Søndergaard, der netop har afsluttet sin studietid på sygehuset og har delt sin begejstring for den store søgning til syge i et opslag på Facebook.