Foto: Grzegorz Momot / Ritzau Scanpix

Thybo gik kold på sidste etape i stort cykelløb

Den nordjyske cykelrytter Jonas Vingegaard fik sit store internationale gennembrud torsdag, hvor han vandt kongeetapen i Polen Rundt. Fredag gik han dog kold på sidste etape og smed sejren.

Det blev ikke til samlet sejr i det polske cykelløb Tour de Pologne for den nordjyske cykelrytter Jonas Vingegaard, som stammer fra Hillerslev i Thy. Den 22-årige thybo, som førte løbet før finaledagen, gik kold på sidste etape og endte på en samlet 26. plads.

Jonas Vingegaard, som kører for det hollandske cykelhold Jumbo-Visma, hentede torsdag sin første etapesejr på cykelsportens øverste hylde, World Touren, da han vandt sjette etape af Polen Rundt foran russiske Pavel Sivakov.

Læs også Thybo i gult inden sidste etape: ’Ubeskriveligt’ og ikke planlagt

Nordjyden overtog også den samlede føring i løbet og kørte dermed i førertrøjen på syvende og sidste etape i det polske etapeløb.

Kunne ikke følge favoritterne

Fredagens etape blev præget af et udbrud, som holdt favoritfeltet på afstand og endte med at køre om sejren. Etapen blev vundet af slovenske Matej Mohoric.

Omkring 50 kilometer fra mål måtte Jonas Vingegaard se de øvrige favoritter køre fra ham på en stigning, og thyboen gik kold og kunne ikke lukke hullet igen. Derfor trillede han først over målstregen 14 et halvt minut efter fredagens etapevinder.

De øvrige favoritter kom i mål to minutter og 15 sekunder efter Matej Mohoric, og Pavel Sivakov fra Team Ineos løb med den samlede sejr i World Tour-løbet.