Foto: John Carter

Vinden blev væk: Ingen vinder i Cold Hawaii

På grund af for lidt vind, nåede man kun at afvikle kvalifikationen til dette års world cup i Klitmøller. Dermed blev der for første gang ikke fundet en vinder.

For første gang i syv år lykkedes det ikke at finde en vinder, da netIP Cold Hawaii PWA World Cup løb af stablen i Klitmøller og ved kysten omkring i denne uge. Der var simpelthen ikke nok vind til at få afviklet konkurrencen.

- Det er naturligvis træls, at vi ikke kan kåre en vinder her i Klitmøller. Men vi kan ikke bestemme over vejret, så det er meget normalt i den her sport. Faktisk er det imponerende, at vi har fundet en vinder alle de foregående seks år, siger Robert Sand, projektleder for World Cup’en i Cold Hawaii, der trods den konkurrencemæssige skuffelse ser tilbage på en begivenhedsrig uge.

- Vi har haft en fantastisk uge med godt vejr, mange mennesker må stranden, fantastiske koncerter og masser af flot windsurf på vandet. De frivillige har knoklet for at skabe en unik uge her i Klitmøller. Vi ville naturligvis gerne have kåret en vinder, men Klitmøller har trods det vist sig fra sin flotteste side, siger han.  

Vi er så vant til, at det er vejret, der bestemmer, om vi kan komme på vandet. Det sker hvert eneste år på World Cup’en. I stedet har vi lavet en masse sjov på vandet, som vi normalt ikke får tid til

Kenneth Danielsen, surfer, Aalborg

Der gik fem dage uden konkurrencesurfing før man lørdag kunne få afviklet kvalifikationen. Således var surferne klar til hovedkonkurrencen, men før den kunne komme igang, gik vinden i sydøst og stilnede af, så det blev en praktisk umulighed.

Dermed fik Danmarks bedste bølgesurfer, Kenneth Danielsen fra Aalborg, ikke mulighed for at forsvare sin sjetteplads fra stævnet i 2015.

- Det kan lyde mærkeligt, men jeg ikke skuffet over, at vi ikke kom på vandet. Vi er så vant til, at det er vejret, der bestemmer, om vi kan komme på vandet. Det sker hvert eneste år på World Cup’en. I stedet har vi lavet en masse sjov på vandet, som vi normalt ikke får tid til.

Stævneugen i Klitmøller blev sluttet af med et show hvor surferne med jetski blev trukket ind i bølgerne, så de overfor publikum og kameraer kunne vise deres værd.