LIGE NU:

WorldSkills i Abu Dhabi: Tre nordjyder med i opløbet

Torsdag afgøres verdensmesterskaberne i skills. Håndværkertalenterne er rejst hele vejen til Abu Dhabi for at være med.

Unge håndværkertalenter fra hele kloden er i disse dage samlet i Abu Dhabi for at dyste om at være den bedste i verden inden for deres fag.

Blandt de 56 nationer er der 15 danskere. Tre af dem er nordjyderne. Torsdag bliver det afgjort, om nogen af dem får medaljer med hjem fra WorldSkills 2017.

Nordjyder på det danske landshold

21-årige Mads Pallisgaard Holm fra Thisted har i hvert fald trænet heftigt op til WorldSkills 2017.

- Jeg har været både i Japan, Kina, Rusland, Tyskland til konkurrencer også. Så jeg har været rundt sådan her det sidste år for at træne lidt forskellige steder, og for at mærke de forskellige varme og luftfugtighed. Det har rigtig meget betydning for mit fag, fortæller Mads Pallisgaard Holm.

Det har været nogle hårde konkurrencedage for holdet fra Skills-Danmark.

- Der er pres på. Man får lidt sommerfugle i maven. Man kan godt mærke, at det kun er en gang du har muligheden, siger Mads Pallisgaard Holm.

Unge håndværker-talenter fra hele kloden er i disse dage taget til Abu Dhabi for at dyste om at være den bedste i verden til deres fag

- Det er Danmarks vigtigste landshold. For vi kan jo ikke have et samfund, hvor tingene ikke bliver lavet. Alle kan jo ikke blive akademikere. Der er nødt til at være skraldemænd, der er nødt til at være sygeplejersker, der er nødt til at være nogen, der laver husene, der er nødt til at være nogen, der laver de industriprodukter, som vi skal have lavet, siger Jesper Juul Sørensen, der er formand for Skills-Danmark. 

Afslutningscermonien kan følges live fra klokken 17.30 torsdag på WorldSkills hjemmeside.