LIGE NU:

Nordjyske millionærer driller hinanden på sociale medier

Ejer af Coolshop Jacob Risgaard og telefoni-millionæren Mads Peter Veiby driller hinanden med falske nyhedsartikler.

På flere lokale og landsdækkende nyhedssider har man onsdag kunnet læse om en bilist, der med 192 kilometer i timen mødte Nordjyllands Politi for enden af Limfjordstunnelen. Et møde der koster manden en frakendelse af kørekortet og en klækkelig bøde.

Men kun et sted kan man læse, at der er tale om den nordjyske millionær, iværksætter og bilnørd Jacob Risgård. Det er på Risgårds kammerat Mads Peter Veibys Twitter-profil, og det er både løgn fra ende til anden og virkelig sjovt.

En billedredigeret artikel fra en dansk formiddagsavis fortæller at farttossen, der skød ud af limfjordstunnelen med 192 kilometer i timen var "levemand og TV3-kendis" Jacob Risgaard. "Artiklen" fortsætter og det fortælles senere hvordan Risgaard afslog at modtage bøden, fordi han på Facebook er venner med både komiker Casper Christensen og tv-personlighed Sidney Lee.

Artiklen slutter med at fortælle, hvordan Risgaard i hjulspin væk fra politiet giver patruljevognen et stenslag.

Artiklen om Jacob Risgaard kommer få dage efter at han selv på Facebook lagde en "artikel" fra DR Nordjylland ud til sine venner og offentligheden i øvrigt.

Hovedpersonen i den er - ikke overraskende - Mads Peter Veiby, der i 2003 stiftede og i 2009 solgte teleselskabet M1 for i omegnen af 100 millioner.

Han er i de begyndende faser af et spektakulært og allerede omdiskuteret husbyggeri i Gug Alper. Her ønsker Veiby at bygge en villa på 650 kvadratmeter, der er designet af den kendte og anerkendte arkitekt Bjarke Ingels.

I følge Jacob Risgård har designprocessen dog taget en drejning.

"Trods kraftige protester fra naboer og den lokale borgerforening, og netop som Aalborg Kommune havde givet tilladelse til Mads Peter Veibys husprojekt, ændrer han nu sine planer hor husets design. 'Det har hele tiden været planen, at huset skal være pink, som nemmerly er min total yndlingsfarve,' siger den excentriske millionær til DR," lyder det første afsnit i den falske artikel, der akkompagneres af et billede af en meget lyserød villa, der er udsmykket med den blandt børn meget kendte Hello Kitty-figur over døren.