LIGE NU:

Hård nat for brandfolk: Branden ved Lille Vildmose er under kontrol

40 mand fra Nordjyllands Beredskab har natten igennem kæmpet for at få en stor markbrand ved Dokkedal under kontrol. På overfladen er det lykkedes, men man frygter, at ilden arbejder videre under jorden.

Onsdag aften så det sort ud for en stor markbrand ved Dokkedal lige på kanten af Lille Vildmose og Tofte Skov. Indsatslederen måtte meddele, at branden var ude at kontrol, og at der var risiko for en decideret mosebrand, som kan stå på i flere uger, fordi det er næsten umuligt at komme ned i jordlagene og slukke ilden dér.

Men torsdag morgen er der lidt mere opløftende nyheder, oplyser flere medier. 

I løbet af natten er det lykkedes brandfolkene at få ilden under kontrol og at få etableret et pløjet bælte mellem markbranden og naturområderne ved siden af.

Ilden, der har brændt et område på fire-fem hektar af, breder sig ikke længere på overfladen, og nu kan brandfolkene i løbet af morgenen og formiddagen i stedet fokusere at slukke ilden nede i jorden.

- Branden er under kontrol forstået på den måde, at den ikke længere breder sig.  Det brænder stadig nede i jorden, og ind imellem dukker der en mindre brand op.  Vi har hele natten forsøgt at slukke branden nede i jorden, og det vil vi fortsætte med i løbet af torsdag. Men der er ikke fare for ejendomme eller mennesker, siger indsatsleder René Nikolajsen til Ekstra Bladet.

Han forventer, at ilden vil være helt slukket i løbet af torsdag, så de nu efterhånden godt brugte brandmænd kan pakke sammen og tage hjem.

Opdatering klokken 08.35: Ifølge DR's oplysninger kan det dog vare et godt stykke tid, før branden er helt slukket ved Dokkedal. Mediet skriver klokken 06.44, at ilden fortsat spreder sig under jorden, og at man stadig frygter, at den vil sprede sig til Tofte Skov. 

Det har klokken 08.35 stadig ikke været muligt at få kontakt til en indsatsleder og få en frisk status på branden. TV2 Nord følger sagen.

Det har ikke på noget tidspunkt været nødvendigt at evakuere folk i området. 

 

 

 

80_percent

play Automatisk ordning rammer skævt: Politikere vil have ændret regler for nedlukning

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

80_percent

play Automatisk ordning rammer skævt: Politikere vil have ændret regler for nedlukning

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

Til forsiden

Til forsiden