Jammerbugts tidligere viceborgmester frier på utradtionel vis på forsiden af lokalavisen. Foto: Privat

Morten Marinus får ja fra kæresten efter frieri på forsiden af avisen

Først så kæresten Freja sig selv på forside af avis: Så gik Morten Marinus på knæ.

I samarbejde med TV 2 Lorry

Freja Södergran glemmer aldrig, hvad der var på forsiden af Helsingør Dagblad fredag den 10. november 2017.

Det er sjovt, fordi i de her valgtider er lokalaviserne og valgkampen det eneste sted, jeg har 100 procent fokus.

Freja Södergran, Regionsrådskandidat, DF

Det var nemlig den 26-årige byråds- og regionsrådskandidats eget ansigt i en annonce, der ved første øjekast minder om en helt almindelige valgannonce. 

Men denne her var alligevel markant anderledes. 

Den indeholdt nemlig spørgsmålet: "Kære elskede Freja. Vil du gifte dig med mig?"

- Det er sjovt, fordi i de her valgtider er lokalaviserne og valgkampen det eneste sted, jeg har 100 procent fokus. Det er den eneste måde at fange min opmærksomhed på. Men det er selvfølgelig også lidt grænseoverskridende, at mit privatliv kommer ud i avisen, siger Freja Södergran til TV2 Lorry.

Freja Södergran er byrådskandidat for Dansk Folkeparti i Helsingør og regionsrådskandidat i Region Hovedstaden, og normalt holder hun et skarpt øje med lokalavisen.

Men lige den morgen var avisen ikke det, der fik hendes opmærksomhed.

- Det var en lidt kaotisk morgen, fordi vi skulle holde Mortens 40-års fødselsdag.

Så hendes forlovede tog selv avisen frem og viste hende den. 

- Han holdt den en anelse foldet, så jeg kunne slet ikke se det. Så fiskede han en rose frem, og jeg forstod stadigvæk ikke, hvad jeg skulle se. Det er først, da han gik på knæ, at det gik op for mig, at der måtte være noget, jeg skulle se i den her avis, fortæller Freja Södergran, som blev meget overrasket, da hun opdagede, hvad der var på færde.

- Jeg tror, jeg gav ham et kram og sagde ’Hvor er du sød.’ Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle sige, men selvfølgelig blev det et ja.

Fik idéen fra kærestebreve i folkeskolen
Freja Södergrans forlovede er Morten Marinus, der sidder i Folketinget for Dansk Folkeparti, og de to har mødt hinanden gennem partiet ved forrige kommunalvalg. 

Det er ham, der står for at indrykke Freja Södergrans valgannoncer rundt omkring, og det var i den forbindelse, at han fandt på at fri i lokalavisen.

- Vores ældste datter kom hjem og fortalte om de her kærestebreve, man fik i skolen, med 'Vil du være kærester? og ja/nej/ved ikke-afkrydsningsfelter. Det havde jeg glemt, eller også fik jeg dem ikke, da jeg gik i folkeskolen. Men så kom jeg til at tænke på, hvorfor ikke lave en frieri-annonce med afkrydsning, som man kendte fra sin folkeskoletid, siger Morten Marinus til TV2 Lorry.

Han anerkender, at timingen godt kan tolkes som om, at det er en del af en meget avanceret valgkamp, men at det ikke er intentionen.

Det handlede derimod om at ramme hans 40-års fødselsdag.  

- Jeg har altid tænkt, at jeg skulle nå at giftes, inden jeg fyldte fyrre. Det kunne jeg ikke nå, men i det mindste kunne jeg så fri på min 40-års fødselsdag, fortæller Morten Marinus, DF, til TV2 Lorry. 

Både han og Freja Södergran understreger også, at de selv har betalt for annoncerne i avisen.