Foto: TV2

Daniel Svensson deler svær fortid med partner i Vild med dans

En alvorlig oplevelse har gjort, at Daniel Svensson fra Aalborg og Karina Frimodt har sat sig et særligt mål som par i ’Vild med dans’.

I samarbejde med tv2.dk

Der var jubel og overraskelse, da de tolv par i ’Vild med dans’ 2017 blev introduceret for hinanden.

Men hvor de fleste par aldrig har mødt hinanden før, er der i år én undtagelse.

Et af parrene har nemlig mødt hinanden før under lidt andre omstændigheder.

Det er det netop afslørede dansepar ex-håndboldspilleren Daniel Svensson, der bor i Aalborg, og danseren Karina Frimodt.

Stadig ikke rask

De to mødte hinanden for første gang til ’Knæk Cancer’-arrangement sidste år.

- Vi var begge to med i den officielle ’Knæk Cancer’ video, og så talte vi sammen til showet efterfølgende, men det var kun lige helt kort, fortæller Karina Frimodt.

Der var en god grund til, at de begge var inviteret til at være med i videoen. De har nemlig begge en forhistorie med den alvorlige sygdom kræft. Karina Frimodt har haft brystkræft, og Daniel Svensson har haft lymfekræft.

Han fik første gang konstateret lymfekræft i marts 2013. I januar 2016 blev han igen ramt af samme sygdom, som han efterfølgende er blevet behandlet for.

Det har en stor betydning, at vi kan forstå hinanden på det plan

Daniel Svensson

- Jeg er kræftfri, men ikke rask. Jeg har været kræftfri i et år nu, men der skal gå fire år, hvor jeg går til kontrol, før jeg kan blive erklæret rask, siger han.

Sygdommen giver en fælles forståelse

Da Daniel takkede ja til at være med i ’Vild med dans’, var det et stort ønske for ham at få lov til at danse med Karina. For det betyder noget at møde en, der har oplevet det samme som en selv, fortæller han.

- Kræft har berørt mange mennesker og gør det stadigvæk - næsten alle har haft det inde på livet, men at have haft det selv, det er noget specielt. Det sætter nogle tanker i gang og gør, at man får en fælles forståelse, og man kommer ind i en ny familie. Det har en stor betydning, at vi kan forstå hinanden på det plan.

Læs også Nordjysk svømmehåb skal være med i ’Vild med dans’

Derfor har det nyslåede dansepar også sat sig et helt særligt mål. De vil på scenen sammen til ’Knæk Cancer’ i år.

- Det har en stor betydning, og det betyder uendelig meget at kunne få lov til at stå sammen to figthere til ’Knæk cancer’, siger Daniel Svensson.

Knude blev opdaget under tv-program

For Karina Frimodt spiller ’Knæk Cancer’ en helt særlig rolle. Hun fik konstateret kræft tilbage i 2015 - midt under optagelserne til ’Vild med dans’. Det var tilmed i netop den uge, hvor ’Vild med dans’ satte fokus på kræft i ’Knæk Cancer’, at hun opdagede en knude i sit ene bryst.

Hun har tidligere fortalt til TV 2, at hun dengang ignorerede det og ventede med at få knuden undersøgt.

- På det tidspunkt var det ligesom dansen og Faxe (hendes dansepartner John Faxe, red.), jeg fokuserede på, og så tænkte jeg, at når jeg så ryger ud, så kan jeg få tjekket den knude, som nok bare er en vandcyste.

Men da de røg ud af ’Vild med dans’, tog hun til sin egen læge og blev sendt direkte videre til Rigshospitalet. Hun havde en ondartet knude, der var forstadiet til kræft i det ene bryst. Danseren blev opereret to gange og fik fjernet det ene bryst.

I dag er Karina Frimodt erklæret kræftfri.

Læs også Nordjyske ”Bimse” i Vild med dans: Jeg glæder mig til det hele