Foto: TV2

Daniel Svensson skal tjekkes for kræft igen: - Jeg er frustreret

Onsdag står ’Vild med dans’-deltager Daniel Svensson, der bor i Aalborg, overfor en vigtig milepæl i sin kamp mod kræften.

I samarbejde med tv2.dk

Han har været igennem det før, men det gør det ikke mindre nervepirrende.

’Vild med dans’-deltager og tidligere Skjern- og Aalborg Håndbold-spiller Daniel Svensson skal til kontrolscanning på Aalborg Universitetshospital for at sikre, at han stadig er kræftfri.

- Alle de her tanker, om hvad der skal ske med mit liv, hvis der bliver fundet kræft igen, kører rundt. Det påvirker min dagligdag, jeg er frustreret, nervøs, og jeg kan næsten ikke sove om natten.  

35-årige Daniel Svensson fik konstateret kræftsygdommen Hodgkins lymfom første gang i 2013 og blev behandlet med kemoterapi, som gjorde ham kræftfri. Men i 2016 blev han igen ramt af samme kræftform, som det dog atter lykkedes ham at slå ned.

Han har dermed været kræftfri siden juli 2016.

Kontrolscanningen onsdag er et af de mange tjek, Daniel Svensson skal igennem i løbet af fem år, fra han blev erklæret kræftfri, til han kan kalde sig 100 procent rask.

Kan dårligt løfte sine fødder

Netop nu går Daniel Svenssons tid med at træne til fredagens ’Vild med dans’ med dansepartneren Karina Frimodt.

Men tankerne, om hvad prøverne fra kontrolscanningen viser, sætter også sit præg, når han står i danselokalet:

- Jeg kan jo godt mærke, at jeg er presset fysisk og psykisk. Der er dage, jeg er så træt, at jeg dårligt kan løfte fødderne. Men det er jo ikke noget nyt for mig, det er en del af mit liv, og sådan er det, siger Daniel Svensson, der også gik til kontroltjek sideløbende med sin professionelle håndboldkarriere.

Heldigvis forstår hans dansepartner, Karina Frimodt, bedre end de fleste andre, hvad Daniel Svensson gennemgår. Hun har selv været igennem et forløb med brystkræft, og kender derfor også til de efterfølgende kontroltjek.

- Vi snakker meget åbent om det. Hun ved, jeg er nervøs, og hun kender jo også til de følelser selv.

Parret har sat sig et mål om at fortsætte i 'Vild med dans' indtil 'Knæk Cancer'-showet. 

Frustrerende ventetid

Efter kontrolscanningen må Daniel Svensson vente op mod to uger på at få resultatet fra lægerne. Selvom ventetiden er frustrerende, håber han på det bedste og forsøger indtil da at være mest muligt til stede:

- Jeg taler meget åbent om det og har også været til psykolog tidligere. Generelt forsøger jeg at være så meget i mine følelser som muligt.

Daniel Svensson er kendt for at tale meget åbent om sin kræftsygdom. Han er ambassadør for Kræftens Bekæmpelses ’Stafet for livet’, og han barsler også med en bog om sine oplevelser.