LIGE NU:

- Det største der nogensinde er sket for mig, siger talent om sin sensation

Nordjyske Magnus Johannesen stod for den helt store overraskelse i kvartfinalerne ved DM, da han sendte den tredobbelte danske mester, Anders Antonsen, ud.

Han fulgte servereturneringen fra Anders Antonsen.

"Out!"

18-årige Magnus Johannesen faldt ned på knæ og knyttede næverne. Helt sensationelt havde han besejret verdens nummer seks ved DM. Og så endda i to sæt. Selv er Johannesen nummer 242 på verdensranglisten.

- Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal tænke lige nu. Det er megafedt. Jeg står helt og ryster. Det er svært at forstå, hvad der lige er sket. Jeg spillede en helt vildt god kamp, så megafedt, siger Magnus Johannesen til TV 2 SPORT.

Magnus Johannesen spiller til dagligt i badmintonklubben Aalborg Triton.

Holdt sig til sin gameplan

Hvor stort er det for dig at slå Anders Antonsen ved DM?

- Det havde jeg slet ikke turde håbe på. Det er klart det største, der nogensinde er sket for mig, siger han og forklarer sin opskrift til sejr over VM-sølvvinderen:

- Jeg spillede med helt vild god kvalitet til baglinjen hele tiden. Jeg gav ham ikke nogen chancer for at hoppe op i den (bolden, red.) og slå den ned.

- Netspillet kørte rigtig godt. Jeg fik også lukket nettet, når jeg spillede det. Jeg holdt mig til min gameplan hele tiden, så det var fedt, lyder det fra Magnus Johannesen.

Lyse udsigter for dansk herresingle

Da TV 2 SPORT talte med Anders Antonsen efter kampen, var hans første reaktion, at Magnus Johannesens præstation lover godt for dansk herresingle i fremtiden.

Johannesens niveau kom bag på ham.

- Han var god. Det var mit første møde med ham, og han sendte mig på røven nogle gange, som jeg nærmest kun er blevet af (Anthony) Ginting, "Viggo" (Viktor Axelsens øgenavn, red.) og nogle af de andre, siger Anders Antonsen til TV 2 SPORT.

- Han havde nogle rigtig fede ting, men jeg er selvfølgelig træt af, at jeg ikke kunne levere bedre.

- Jeg havde måske håbet på, at mit klassiske grundspil var nok, men jeg skulle folde mig mere ud i dag, og det var jeg ikke i stand til at finde frem, desværre.

Manglende kendskab versus stort kendskab gjorde en forskel

Netop det faktum, at Antonsen før DM-kvartfinalen aldrig havde set Johannesen spille, mens Johannesen havde set Antonsen spille mange gange, var til teenagerens fordel, vurderer han selv.

- Han havde måske lige undervurderet mig, siger Magnus Johannesen.

- Jeg kom foran 11-1 i første sæt, og det var egentlig dér, det gik op for mig, at jeg faktisk havde en mulighed i den her kamp, hvis jeg fortsatte. Så det var en fordel. Og jeg greb chancen i dag.

Møder Vittinghus i semifinalen

Mens DM nu er slut for den tredobbelte danske mester, skal Magnus Johannesen spille semifinale fredag mod Hans-Kristian Solberg Vittinghus

- Det er super fedt og klart det største, jeg har prøvet indtil videre. Jeg glæder mig helt vildt til i morgen, siger Magnus Johannesen til TV 2 SPORT.

I semifinalen står Hans-Kristian Solberg Vittinghus på den anden side af nettet.

- Jeg skal ind og kæmpe videre, som jeg gjorde i dag. Så tager jeg den derfra. Nu skal jeg hjem og slappe af, så er jeg klar i morgen, lyder det fra den unge badmintonspiller, der er tilknyttet badmintonklubben Aalborg Triton.

I den anden DM-semifinale mødes Viktor Axelsen og Jan Ø. Jørgensen.