LIGE NU:

EM-slutrunden: Usikkert om Stine Jørgensen spiller alle kampe

Nordjyske Stine Jørgensen er klar til EM-mødet med Sverige, men hvor mange kampe hun kan spille ved slutrunden er uvist.

Det er gået rigtig stærkt for Stine Jørgensen, efter hun pådrog sig en meniskskade i begyndelsen af oktober i en Champions League-kamp for Odense mod Metz.

Dengang var dommen klar. Hun skulle opereres og være væk fra håndboldbanen i seks til otte uger.

Torsdag tog landsholdets normale anfører et nyt stort skridt imod et comeback, da hun blev udtaget til Klavs Bruun Jørgensens EM-trup.

quote Jeg vil slet ikke lægge mig fast på, om hun skal spille alle kampene endnu

Klavs Bruun Jørgensen

Men hvor meget nordjyske Stine Jørgensen kommer til at spille ved slutrunden er fortsat uvist.

- Jeg vil slet ikke lægge mig fast på, om hun skal spille alle kampene endnu. Vi tager en kamp ad gangen i forhold til Stine, lyder det fra Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

Om det bliver en, to eller alle kampe vil Stine Jørgensen heller ikke selv forholde sig til endnu.

- Som udgangspunkt spiller jeg mod Sverige, og så må vi se, hvordan det går derfra, siger hun.

Kan i princippet spille 60 minutter

Men mens det altså er usikkert, om opgøret mod Sverige også bliver den eneste kamp ved EM for Jørgensen, er det mere sikkert, at den normale landsholdsanfører ikke har nogle begrænsninger i antallet af minutter, som hun må være på banen.

- Når jeg kommer på banen, så spiller jeg det, jeg kan, og så må Lars Jørgensen (assistenttræner) og Klavs Bruun Jørgensen vurdere, hvor meget eller lidt det skal være.

Så du kan i princippet spille 60 minutter?

- Jeg tror, at det giver helt sig selv, for i og med jeg ikke har spillet så meget, så er det lidt hårdere at spille kamp. Jeg er sikker på, at jeg ikke kommer til at spille, som jeg plejer at gøre.

Men må du spille 60 minutter?

- Ja, det tror jeg faktisk godt, jeg må, men så kan det godt være, at jeg ikke skal spille kampen efter, siger hun med et smil, inden hun tilføjer:

- Så jeg kommer ikke til at spille 60 minutter.

Ingen grund til at overdrive

Forud for kampen mod Sverige er Klavs Bruun Jørgensens indstilling, at landsholdsprofilen skal komme blødt ind i turneringen.

- Der er ingen grund til at overdrive tingene, og det handler om at være fornuftig og lempe hende stille og roligt ind, så vi ikke overbelaster hende mentalt og fysisk. Det er selvfølgelig også stort for hende at komme så hurtigt tilbage, når vi alle sammen havde afskrevet hende lidt, siger Klavs Bruun Jørgensen, der er glad for, hvad han har set fra sin stjerne i landsholdets træninger de seneste uger.

quote Til træning ser Stines niveau rigtig fint ud

Klavs Bruun Jørgensen

- Til træning ser Stines niveau rigtig fint ud, men jeg kan selvfølgelig ikke sige noget om, hvordan det vil se ud i kamp endnu, men Stine er jo en rutineret spiller, og det kan da godt være, at hun lige skal banke en smule rust af og lidt nerver til at starte med, men når det er gjort, er jeg rimelig fortrøstningsfuld i forhold til, at hun finde et pænt niveau.

Stine Jørgensens comeback på landsholdet betyder, at den mulige EM-debutant er røget ud af truppen til kampen mod Sverige.

Det opgør kan du se fredag aften klokken 21 på TV 2.

 

snus

play Op under læben: Snusforbrug er eksploderet i gymnasiet

231118 Thisted Bryghus nybyggeri

Thisted Bryghus skal være med i verdens største online ølsmagning med op til 60.000 deltagere

def_thumb,50_percent

play Nu skal solcremen frem, lyder det fra TV2 Vejret

20210416-130611-L_68Mb

play Gaden åbner onsdag: - Det bliver en udfordring

snus

play Op under læben: Snusforbrug er eksploderet i gymnasiet

231118 Thisted Bryghus nybyggeri

Thisted Bryghus skal være med i verdens største online ølsmagning med op til 60.000 deltagere

def_thumb,50_percent

play Nu skal solcremen frem, lyder det fra TV2 Vejret

Til forsiden

Til forsiden