Henrik Dalsgaard og Brentford misser oprykning til Premier League

Fulham er rykket op i Premier League, efter at de besejrede Brentford efter en dramatisk playoff-kamp med forlænget spilletid.

En målmandsfejl til 1,3 milliarder danske kroner.

Det er, hvad Brentford-målmanden David Raya kan se tilbage på efter 1-2-nederlaget til Brentford i playoff-kampen tirsdag aften. Raya blev nemlig fanget på mellemhånd på et frispark i den forlængede spilletid, efter det stod 0-0 efter de første 90 minutter, og det gav danskerklubben en mavepuster.

Med tre minutter igen satte Joe Bryan nådestødet ind og afgjorde reelt kampen. Henrik Dalsgaard reducerede, men det var ikke nok. Dermed er det Fulham, der rykker op i Premier League og sikrer sig fremtidige indtægter på omkring 1,3 milliarder kroner over tre år.

Brentford 1 - 2 Fulham (efter forlænget spilletid)

• 0-1: Joe Bryan ('105)
  • 0-2: Joe Bryan ('117)
  • 1-2: Henrik Dalsgaard ('120+4)
  • Stadion: Wembley Stadium i London
  • Dommer: Martin Atkinson

Cheftræner Thomas Frank havde både Christian Nørgaard, Henrik Dalsgaard og Mathias Jensen i startopstillingen samt Emiliano Marcondes og Mads Roerslev på bænken. Selvom danskerne kæmpede, var det ikke nok til at sikre sejren.

Fulhams kommende indtægter er fordelt mellem 700 millioner kroner i tv-penge i den første sæson i Premier League og 620 millioner kroner i såkaldte faldskærmspenge i de to efterfølgende sæsoner, såfremt Fulham skulle rykke ned efter bare én sæson.

Hvis de overlever den første sæson, er de i alt sikret 2,2 milliarder kroner.