LIGE NU:

Her kan sygeplerskernes strejke ramme i Nordjylland

Hvis der kommer strejke, vil et nødberedskab skulle træde til. Visse afdelinger er helt undtaget for strejken.

Denne artikel blev oprindeligt udgivet af tv2.dk 22. april 2021. Artiklen er opdateret mandag 14. juni, hvor Dansk Sygeplejeråd (DSR) har bekræftet, at det er de samme afdelinger og sygehuse, der vil blive omfattet af en eventuel strejke.

Natten til lørdag kan der bryde strejke ud på landets sygehuse.

Mandag stemte et flertal af medlemmerne i Dansk Sygeplejeråd (DSR) nej til den overenskomst, der var på bordet. Dermed vil der fra natten til lørdag udbryde strejke på en lang række sygehuse, hvis DSR ikke bliver enige med arbejdsgiverne inden da.

I første omgang er der udsigt til, at cirka 10 procent af de sygeplejersker, der er medlem af DSR og ansat enten i kommunalt eller regionalt regi, skal nedlægge arbejdet - hvilket svarer til cirka 5000 sygeplejesker.

På pressemødet, hvor DSR fremlagde resultatet af urafstemningen, lød det samtidig fra formand Grete Christensen, at man "overvejer" at udtage flere sygeplejersker til strejke.

Her vil strejken ramme

Hvis strejken bliver en realitet, vil et nødberedskab skulle træde til.

Samtidig vil afdelinger for livstruende sygdomme være undtaget fra strejken - eksempelvis kræftafdelinger, børneafdelinger, psykiatriske afdelinger og behandling af coronapatienter.

På kortet herunder kan du se, hvilke nordjyske sygehuse der ifølge TV 2s oplysninger er på listen over områder, der kan indgå i sygeplejerskernes strejke:

  • Farsø: Seks afdelinger, bl.a. Hjerteambulatorium, Kardiologisk
  • Frederikshavn: Ortopædkirurgi, sengeafsnit Ortopæd. Afd. Håndkirurgi
  • Hjørring: Adminstrationen
  • Hobro: Fem afdelinger, bl.a. sengeafsnit medicinske sygdomme (M3 Rehabilitering)
  • Thisted: 10 Afdelinger, bl.a. Anæstesi
160621 Her vil sygeplejerske-strejken ramme
Foto: Kort: Julie Almann Larsen / TV2

Se TV2's samlede oversigt for hele landet i dette link.