Hjertestop i Fårup: Femårig pige reddet af hurtig hjælp

En femårig norsk pige fik hjertestop i Fårup Sommerland. Nu roses forlystelsesparkens mandskab for deres hurtige reaktion.

En femårig norsk pige fik tirsdag aften et hjertestop i forlystelsesparken Fårup Sommerland.

Pigen sad i rutsjebanen Orkanen sammen med sin mor, da hun pludselig blev dårlig. I første omgang troede operatøren ved forlystelsen, at den femårige pige var bevidstløs, og han ringede derfor akut efter hjælp. Kort efter kunne han konstatere, at pigen ikke trak vejret.

I forlystelsen sad også en læge, en sygeplejerske og en førstehjælper, som sammen med parkens førstehjælpere trådte til for at redde pigen. Allerede inden ambulancen ankom ni minutter efter, var pigen i live. Hun havde fået hjertemassage og to stød fra hjertestarteren.

- Jeg er rigtig stolt af mine medarbejdere. De håndterede krisesituationen helt optimalt. De formåede at reagere hurtigt, siger Søren Kragelund, der er administrerende direktør i Fårup Sommerland.

Også på Regionshospitalet Nordjylland bliver forlystelsesparkens personale rost.

Per Henrik Lambert, der er klinikchef og overlæge på Regionshospitalet Nordjylland, kørte i lægebilen, der blev sendt ud til Fårup Sommerland.

Selv om lægebilen kom ud til mangt og meget, havde personalet styr på sagen, forklarer overlægen:

- Pigen blev reddet af personalet. De reagerede hensigtsmæssigt og kompetent. Hvis de gør det, får man det bedste resultat, siger Per Henrik Lambart til TV 2.

- De vidste, hvad de skulle gøre. Det var det, der var afgørende.

En af dem, der blev kaldt til krisesituationen, var 26-årige Charlotte Christiansen, som er førstehjælper i Fårup Sommerland.

Da hun modtog opkaldet om, at der var brug for assistance, var hun i den modsatte ende af parken. Selv om hun var fremme få minutter efter, var to kolleger allerede godt i gang med hjerte-lunge-redning. Charlotte Christiansen valgte derfor at hjælpe lægen, der var gæst i parken, med at gøre ilt til den femårige klar.

- Vi var i en utrolig heldig situation. Vi fik hjælp fra nogle kompetente hænder, som gjorde, at det blev en fælleshjælp. Det kom til at fungere rigtig godt. Det var meget tilfredsstillende, siger hun til TV 2.

Ifølge Charlotte Christiansen var det afgørende, at førstehjælpen blev givet så hurtigt.

- Der gik kun få sekunder, fra hun fik hjertestop, til der bliver givet hjertemassage. Det gjorde forskellen, siger hun og opfordrer til, at man bør kunne give førstehjælp uanset ens faglige baggrund.

- Her kunne man se, hvor vigtigt det er. Det blev en uheldig episode, der endte godt. Takket være førstehjælp.


Seneste nyt

fra Nordjylland