LIGE NU:

Hobros OL-håb siger stop: Danmarks bedste alpine skiløber indstiller karrieren

Christoffer Faarup fra Hobro Skiklub har mistet motivationen. Samtidig kan han ikke skaffe penge til det oplæg, der skal til for at nå toppen.

14 års hård kamp for at blive den bedste alpine skiløber i verden er slut.

Mangel på motivation har fået 26-årige Christoffer Faarup til at stoppe sin karriere, hvor det blev til adskillige guldmedaljer ved DM, men aldrig til det helt store mål: At indhente de allerbedste og vinde en VM-medalje.

- Jeg er ikke motiveret nok til at lægge det arbejde, der skal til for at kunne nå toppen, som er målet. Og når jeg ikke føler, jeg kan nå det, synes jeg ikke, jeg har noget at lave i sporten længere. Så vil jeg hellere lave noget, jeg er motiveret for, siger Christoffer Faarup til TV 2 SPORT.

For Faarup er det en økonomisk belastning for ham selv, men også hans familie at skulle bruge mange penge på projektet hvert år. Endvidere fortæller han, at han ikke kan skaffe penge nok til det oplæg, der skal til for at nå toppen.

- Jeg havde nok stoppet alligevel, selv om jeg kunne have skaffet pengene til det. Jeg føler ikke, jeg har energi til at skulle ud og træne på samme måde, som jeg har gjort før, siger han.

- Allerede da jeg begyndte sæsonen, kunne jeg mærke, at det var lidt tungt at komme i gang, og det har været meget svingende gennem vinteren. Uanset hvad er det for mig det rigtige tidspunkt at stoppe på nu.

Som 14-årig flyttede Christoffer Faarup til Norge for at forfølge sine drømme. I 2017 indledte han et samarbejde med Sverige for at kunne træne med det svenske fartlandshold.

Gode resultater trods manglende motivation

Faarup står noteret for de bedste danske resultater ved VM i fartdisciplinerne styrtløb og super-G, og trods mangel på motivation og den hårde sæsonstart har han alligevel kørt sig til nogle flotte resultater i år.

Senest ved de norske mesterskaber i marts, hvor han i det første styrtløb tabte til Adrian Smiseth Sejersted, men slog blandt andre Kjetil Jansrud, som i februar vandt VM-guld i Åre i samme disciplin.

- De her gode resultater, jeg har lavet til VM og NM (norske mesterskaber, red.) og også i løb i Europa Cuppen, har givet blod på tanden, men der er kun gået et par dage, og så er jeg faldet lidt tilbage og har haft lyst til at lave andre ting.

- Det, jeg er mest stolt over, er nogle af de resultater, jeg har lavet blandt andet til VM i år og tidligere år. Jeg tænker virkelig tilbage på første gang, jeg kørte Kitsbühl. At klare det mentalt var virkelig stort.

- Og så kommer jeg til at tænke tilbage på mine kammerater og alle de gode oplevelser, jeg har fået, som virkelig nok er det, der fylder mest. Jeg har fået venskaber for livet og en masse gode oplevelser i hele verden, siger Faarup.

Christoffer Faarup afviser ikke at stille op ved de danske mesterskaber og køre enkelte småløb næste år, men på eliteplan er det 100 procent slut nu.

I stedet går han efter at blive pilot.

Retten i Aalborg

Tiltalt for bedrageri: Mand savede lillefinger af for at få udbetalt ulykkesforsikringer

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still

play Sygdom betød akutbryllup: Arne og Vanja fik sagt ja efter 21 år og 21 dage

80_percent

play Se den flotte video: Far og søn på fototur i Nordjylland

071218 Aalborg Universitetshospital skal spare 130 millioner kroner og nedlægger 130 stillinger.

Smitte belaster hospital: 47 medarbejdere sendes hjem

Retten i Aalborg

Tiltalt for bedrageri: Mand savede lillefinger af for at få udbetalt ulykkesforsikringer

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still

play Sygdom betød akutbryllup: Arne og Vanja fik sagt ja efter 21 år og 21 dage

Til forsiden

Til forsiden