Foto: Henning Bagger (Ritzau Scanpix)

Hovedskade holder Aalborg-stjerne ude af DM-finale

En mindre hjernerystelse fra sidste uges semifinale holder Aalborg-topscorer Ómar Ingi Magnússon ude af den første DM-finale mod GOG

I samarbejde med tv2.dk

Med finurlige fodfinter, fornemme frispilninger og skarpe scoringer har han givet modstandere mange problemer igennem sæsonen.

Men GOG-forsvaret slipper i første finaleomgang for Ómar Ingi Magnússon, som er ude af søndagens DM-finale i Aalborg.

- Desværre bliver dagens finale uden Ómar, da han i løbet af ugen har oplevet symptomer på en mindre hjernerystelse.

- Vi ønsker ikke at tage nogle chancer med dette, og i samråd med Ómar og lægestaben er det derfor besluttet, at Ómar ikke kommer på banen i dagens finale, siger Aalborg-direktør Jan Larsen i en pressemeddelelse.

Læs også Eksperter ser 'markant' fordel til Aalborg i DM-finale mod GOG

Skaden er en konsekvens af det alvorlige fur, som islændingen fik i semifinalen mod BSV (kan ses øverst i artiklen) for en uge siden.

Et gevaldigt handicap for de nordjyske pokalvindere - ikke mindst offensivt, hvor 22-årige Magnússon er Aalborgs topscorer med 169 mål. Samtidig har han bidraget med 140 målgivende afleveringer - klart flest i hele ligaen.

- At Aalborg skal være uden ham, der træffer rigtig mange afgørende beslutninger og spiller rigtig mange minutter hver kamp, det er jo en kæmpe bet. En kæmpe svækkelse.

- Han har været håndboldligaens største profil i år, siger håndboldekspert Daniel Svensson.

Den hårde tackling på Ómar Ingi Magnússon kostede et rødt kort til Klaus Thomsen og ni sting samt en hovedforbinding til den islandske højreback. Han kom dog tilbage på banen i semifinalen, som sendte Aalborg i DM-finalen.

Den DM-finale begynder nu desværre uden Magnússon, og det må give Aalborg-træner, Stefan Madsen, en del at gruble over taktisk for at finde løsningen på højreback.

- Jeg tror, det kan blive en kombination af Jesper Meinby og så en højrehåndet bagspiller som Henrik Møllgaard og Tobias Ellebæk. Aalborg kommer nok til at lede efter den rigtige løsning. En anden mulighed kan være 7 mod 6 for at have kontrol på kampen med noget, de kender, siger Daniel Svensson.

En blodig Ómar Ingi Magnússon måtte forlade semifinalen mod BSV for at blive syet i baghovedet.  Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Udover Ómar Ingi Magnússon, der kom til Aalborg fra Aarhus sidste sommer, må de rødklædte grundspilsvindere også undvære Andreas Holst, Knud Ronau og Buster Juul.

Skadesfravær, som gør ondt på nordjyderne, allermest det seneste, som kan give GOG en fordel i finaleserien, hvis Ómar Ingi Magnússon er ude i mere end blot den første DM-finale.

På eget halgulv har de dog stadig gode muligheder ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert på trods af den manglende Magnússon:

- Det gør det til en 50/50-kamp i dag. Aalborg har stadig hjemmebanen og betydeligt friskere ben.

- Men hvis han er ude hele finaleserien, så vil det gøre GOG til favorit over tre kampe, da Aalborg også er presset på mandskabet i forvejen, siger Daniel Svensson.

Læs også Håndbold: Finalebrag udsolgt på en halv time