LIGE NU:

Hvad gør man, hvis børnenes skole eller institution lukker ned grundet coronasmitte?

Lad være med at aflevere børnene hos bedsteforældrene, hvis institutionerne lukker grundet coronavirus. Det kan være meget farligt for de gamle.

Hvad gør man, hvis børnenes skole eller institution lukker ned grundet coronasmitte?

Det er et spørgsmål, som mange forældre formentlig har stillet sig selv, efterhånden som nyheder om lukninger af skoler, børnehaver og vuggestuer florerer.

De skal ikke hjem til bedstemor og bedstefar, lyder den klare besked fra en overlæge i Sundhedsstyrelsen:

- Hvis man har et pasningsbehov af børn, der har eksponering eller symptomer, skal man værne om ikke at udsætte dem, der kunne være en risiko. Så man skal ikke gå ind i bedsteforældrenes hjem, der eventuelt er ældre og bede dem om at passe de børn, lyder det fra Bolette Søborg ved myndighedernes pressemøde onsdag eftermidag.

Ældre og kronisk syge er blandt de mest sårbare over for coronavirus.

Flere institutioner allerede lukkede

Forældrene på Maribos Skoles afdeling Blæselborg stod i den situation, da skolens 329 elever blev sendt hjem, efter en elev smittet med coronavirus havde været i skole.

Et andet eksempel er Malling Skole i Østjylland, der lukkede mandag aften på ubestemt tid, efter to elever blev testet positive for coronavirus. 600 elever og 75 ansatte blev sendt hjem.

Desuden er forældrene til børn i en daginstitution i Næstved Kommune blevet bedt om at hente deres børn hertil morgen, skriver TV 2 Øst.

KL: Mange ubesvarede spørgsmål

Kommunernes Landsforening (KL) står tilbage med mange spørgsmål, nu hvor skoler og institutioner må lukke for at indskrænke smitte.

- Det her rammer også hårdt i kommunerne, hvor det kan blive nødvendigt at lukke skoler, daginstitutioner og jobcentre. Vi ser det allerede ske. Men der er ikke klare rammer for, hvad det får af betydning for borgerne og medarbejderne, siger kommunernes formand, Jacob Bundsgaard (S), i en pressemeddelelse.

Kommunerne har nemlig ansvar for at erstatte forsømt undervisning til folkeskoleeleverne. Det kan medføre, at eleverne skal gå i skole hver weekend frem til sommerferien, når skolerne igen slår dørene op.

Når en institution må sende børn hjem, er det også kommunernes ansvar at finde alternative pasningsmuligheder.

Der er fundet 442 smittede med covid-19 i Danmark.