Landin siger farvel til Kiel og goddag til Aalborg

Den danske målvogter skifter hjem til Danmark, hvor han skal tørne ud for Aalborg Håndbold.

Inden længe er det forbi for Niklas Landin i Kiel - og snart venter Aalborg.

I otte år har den dygtige sidste skanse vogtet buret i den tyske storklub THW Kiel, men snart er det et overstået kapitel.

Onsdag aften kom afskeden med Kiel nemlig meget tæt på for landsholdsstjernen, da han spillede sin sidste hjemmebanekamp foran tilskuerne i Sparkassen-Arena.

- Det var en tom følelse, at det egentlig går op for en, at det var sidste gang, man skulle spille i den her utrolige arena og foran den her udsolgte arena, som altid er der. Det kommer jeg til at savne helt vildt, siger Niklas Landin til TV 2 Sport.

Stolt over sin tid i klubben

Og det var noget ganske særligt for den 34-årige at løbe på gulvet for sidste gang i Kiel. For det er en klub, som Landin har fået et stærkt bånd til.

- Inderst inde er jeg utroligt stolt over, at de har bakket mig op igennem alle otte år – og at lige så meget som det har betydet noget for mig at spille for den her klub, har det også betydet noget for dem, at jeg har spillet for dem. Det gør mig utroligt stolt, siger Landin.

Målmanden blev udstukket en mikrofon onsdag aften, hvor han, flankeret af familien på gulvet, holdt en tale for den udsolgte arena. Og familien er ikke uden betydning for den kommende Aalborg-spillers håndboldkarriere.

- De har bakket mig op igennem hele min håndboldkarriere, så det er dejligt at have dem på sidelinjen, og at de ikke står i skyggen ude bagved. At de også kommer ind og mærker, hvordan det er at stå på banen.

Tager gode minder med sig

Efter 11 sæsoner i Tyskland har Landin prøvet det meste.

Danskeren slog først sine folder i Rhein-Necker-Löwen, inden turen gik til Kiel i 2015. Og her otte sæsoner senere med klubben fra det nordlige Tyskland kan Landin konstatere, at han har oplevet meget succes.

- Jeg kan huske tilbage på mange fantastiske øjeblikke. Der har heldigvis været flere gode øjeblikke end dårlige øjeblikke. Der har været utroligt meget at fejre her – og bare det at spille for verdens største klub.

- Det siger noget om den her klub, at de altid kommer til at være der, og det håber jeg selvfølgelig også, at de kommer til at vise i de næste par år, siger Landin.

Fra næste sæson skal danskeren som omtalt tørne ud for Aalborg Håndbold, som han har skrevet en fireårig kontrakt med.

Landin spiller sin sidste bundesligakamp for Kiel på søndag, når de på udebane møder Göppingen.


Seneste nyt

fra Nordjylland