LIGE NU:

Landsdækkende spritkontrol starter i dag

Sidste år kom 368 personer enten til skade eller mistede livet i spritulykker på vejene.

De danske bilister skal gøre sig klar til at puste hyppigere i alkometerne end normalt, når politiet mandag indleder en landsdækkende spirituskontrol.

Det sker i forbindelse med sommerens mange sociale arrangementer.

Udover spirituspåvirkning vil der også ske kontrol af, om førerne er påvirkede af narkotika eller medicin. De landsdækkende sommer-spirituskontroller vil løbe frem til og med søndag den 29. juli 2018.

Det siger administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik, Mogens Kjærgaard Møller:

quote Spirituskørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet.

Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter

- Hver ulykke er én for meget. Det er vigtigt, at vi alle gør, hvad vi kan, så vi får vendt den her udvikling og får antallet af spritulykker endnu længere ned. Ulykkerne rammer hvert år alt for mange mennesker og deres pårørende med store menneskelige omkostninger til følge.

Mere end en ulykke om dagen

Sidste år kom 368 personer enten til skade eller mistede livet i en ulykke, hvor føreren var påvirket. Det svarer til omkring én om dagen. 

- Spirituskørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Spritulykkerne sker hele året, og alene i årets første måneder har politiet sigtet 2380 personer for spritkørsel på vejene. Men sommeren er en af de perioder, hvor der drikkes mere alkohol, og det har historisk betydet en stigning i antallet af spritulykker med personskade.