LIGE NU:

Laveste positivprocent siden september

Virusvarianten B117 ser ud til at sprede sig i Danmark. 520 personer smittet med den nye virusvariant.

Siden fredag er 879 nye danskere blevet testet positiv for coronavirus ud af 144.510 prøver.

Dermed er positivprocenten nede på 0,61 – det laveste siden 9. september, hvor den var på 0,60.

Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Lørdagens opgørelse viser derudover, at antallet af indlagte er faldet med 42 til i alt 703, mens der er registreret 28 nye dødsfald.

125 personer er indlagt på intensiv, et fald på 5, mens antallet af indlagte i respirator er faldet med 2 til i alt 85.

Især tallene for indlagte personer glæder Åse Bengård Andersen, ledende overlæge ved Infektionsmedicinsk Klinik på Rigshospitalet.

- Som hospitalsansat falder mit øje straks på indlæggelserne, siger hun til Ritzau.

- Det er her, vi har set, at antallet er nedadgående. Intensiv er stadig godt belagt, og der er stadig mange, der er syge med covid-19, men det er, som om tilvæksten er aftagende, siger Åse Bengård Andersen.

De mange problemer har ifølge den ledende overlæge givet alvorlige udfordringer, især i Region Hovedstaden.

- Vi har været virkelig koncentrerede om at kunne håndtere de covid-19-patienter, vi har haft. Vi har været nødt til at inddrage personale fra andre specialer, så der er rigtig mange funktioner, der kører på vågeblus lige nu. Så snart vi begynder at få lidt luft på grund af covid-19, er der mange opgaver, vi skal i gang med igen, siger hun.

Ny virusvariant spreder sig

Virusvarianten B117 ser ud til at have bidt sig fast i Danmark, fremgår det af Statens Serum Instituts lørdags-opgørelse.

I perioden 14. november til 18. januar, er 520 personer i Danmark smittet med den nye virusvariant.

Dermed er tallet ifølge Ritzau steget fra 464 fredag.

Der er et vist efterslæb på tallene for den britiske variant, fordi det tager op mod en uge at analysere de positive prøver for, præcis hvilken variant de stammer fra.

Vaccinationer skrider fremad

Vaccinationerne mod coronavirus er ved at blive udrullet over det ganske land, og indtil videre har 3,11 procent af befolkningen fået det første stik.

Det svarer til 181.396 personer, hvilket er en lille stigning fra fredag, hvor 181.379 personer havde påbegyndt vaccinationen.

I alt 14.711 personer er færdigvaccineret, men ifølge SSI kan der være en forsinkelse i registreringen af de givne vacciner.