Statsminister Mette Frederiksen (S) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mette F. lover langsigtet plan efter 10. maj

Den langsigtede plan kommer til at foregå i fem sundhedsfaglige spor.

I samarbejde med tv2.dk

Statsministeren har fortalt, at strategien for anden fase af genåbningen Danmark vil starte efter 10. maj ved den såkaldte forespørgelsesdebat i Folketinget.

Efter lang tids pres overrasker statsminister Mette Frederiksen nu med at love, at man i forbindelse med næste fase af genåbningen 10. maj også vil præsentere en langsigtet plan for rækkefølgen af genåbningen, siger hun.

- Så både borgere og virksomheder kender tidsperspektivet for eksempelvis restauranter, børnenes undervisning, idræt og storcentre, siger Mette Frederiksen.

Statsministeren slår dog også fast, at hun og regeringen ikke vil lade sig presse til at træffe forhastede beslutninger.

- Lad mig gøre det helt klart. Regeringen kommer ikke til at lade sig presse til at gå for hurtigt frem, siger statsminister Mette Frederiksen til Folketingets partier.

Fem spor i langsigtet plan

Over for Folketingets partier understregede Mette Frederiksen, at coronasmitten er under kontrol, og at den danske strategi er lykkes.

Den langsigtede strategi, som bliver præsenteret 10. maj, vil ifølge statsministeren indeholde en mere offensiv teststrategi. På længere sigt vil man følge sundhedsfaglige fem spor, der dækker over mere brug af værnemidler, mere hygiejne, at holde afstand og så skal man undgå "superspredning".

Sidstnævnte dækker over store forsamlinger som koncerter og festivaler, der har vist sig at have spredt smitten med coronavirus voldsomt.

Det er de borgerlige partier, der har indkaldt regeringen til den såkaldte hasteforespørgselsdebat, hvor hun forsvarer sin håndtering af coronakrisen.

Udover Mette Frederiksen deltager finansminister Nicolai Wammen (S) og sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) også i forespørgselsdebatten i Folketingssalen.

Debatten i Folketinget kommer midt i de forhandlinger om fase to af genåbningen af Danmark, som statsministeren i øjeblikket afholder med partilederne.