LIGE NU:

Michael Valgren vinder Amstel Gold Race

Michael Valgren slog Roman Kreuziger i spurten i Amstel Gold Race.

Michael Valgren leverede søndag eftermiddag sit største resultat i karrieren.

I årets første Ardenner-klassiker, Amstel Gold Race, kørte han væk fra favoritterne i slog i spurten Roman Kreuziger.

Ni ryttere kom af sted tidligt i løbet. Bram Tankink, Tsgabu Grmay, Matteo Bono, Lawson Craddock, Oscar Riesebeek, Eddie Dunbar, Marco Tizza, Willem Smit og Preben Van Hecke havde på et tidspunkt 15 minutter. 

Det første hold til at sætte sig frem i feltet var Michael Valgren og Jakob Fuglsangs hold, Astana. Derefter begyndte Team Sky og Quick-Step at sætte en mand med frem til at køre.

Sådan fortsatte det indtil med små 40 kilometer tilbage af løbet, hvor positionskampen begyndte. Det betød blandt andet, at Rigoberto Uran Uran styrtede. Colombianeren kom dog tilbage på cyklen.

Ion Izagirre var manden, der begyndte det, der skulle blive en række angreb fra feltet.

 
 
Foto: Marcel Van Hoorn / AFP / Ritzau Scanpix

Med 30 kilometer igen satte Jakob Fuglsang flere angreb, men blandt andet verdensmesteren og den nykårede Paris-Roubaix-vinder Peter Sagan ville ikke lade ham køre.

Løbets udbrud blev hentet med 12,7 kilometer tilbage af løbet, og dermed var der lagt op til en stor finale.

Kort efter satte Alejandro Valverde som den første af favoritterne et angreb ind. Kun fem ryttere kunne følge med - heriblandt Michael Valgren.

Herefter gik samlingen i stå, hvor Fuglsang kunne køre gruppen ind, som nu var på 12 mand.

Jakob Fuglsang udnyttede stilstanden i frontgruppen til at sætte yderligere et angreb ind. Og med små syv kilometer tilbage af løbet lignede det, at han havde mulighed for at holde hjem. Men Alejandro Valverde angreb igen og kørte danskeren ind.

Da farten igen gik i stå blandt favoritterne, var det Valgrens tur til at sætte et hidsigt angreb ind. Ligesom han gjorde, da han tidligere på året vandt det belgiske løb Omloop Het Nieuwsblad.

Denne gang var det kun Roman Kreuziger, der kunne følge med danskeren.

Chantal Blaak fra Boels-Dolmans vandt kvindernes udgave af løbet, der blev cyklet tidligere søndag.