Mors-Thy håndbold tabte stort mod Ribe-Esbjerg

Ribe-Esbjerg vandt hjemme en stor og overbevisende sejr over Mors-Thy i slutspillets gruppe 2.

Udeholdet Mors-Thy var foran med 2-0 efter fire minutters spil, men resten af kampen stod der Ribe-Esbjerg på.

Slutspilsdebutanten leverede et nyt stort resultat i slutspillet, hvor det hidtil er blevet til en sejr over de forsvarende mestre fra Bjerringbro-Silkeborg og uafgjort mod TTH Holstebro.

Med en 28-21-sejr er Ribe-Esbjerg oppe på fem point for tre kampe. TTH Holstebro og BSV har henholdsvis tre og to point efter to kampe. Mors-Thy har to point efter tre kampe.

Der spilles seks kampe, og de to bedste mandskaber går videre til DM-semifinalen.

Mors-Thys målvogter Kasper Larsen startede med at tage alt, der kom fra Ribe-Esbjergs spillere, og det hjalp udeholdet til en 0-2-føring.

Først efter fire minutters spil fik Ribe-Esbjerg hul på bylden takket være den nykårede landsholdsspiller, 21-årige Jacob Holm, der igen spillede en stor rolle for vestjyderne. Den scoring indledte til gengæld en periode på ni minutter, som hjemmeholdet vandt med 8-1 og bragte sig dermed foran med fem.

Knap et kvarter inde i kampen reducerede Stefan Nielsen til 8-4. Mors-Thy havde ekstremt store problemer med at lirke forsvaret op, så scoringen Nielsens scoring var faktisk blot holdets anden scoring i åbent spil.

Mors-Thy fik også reduceret til 8-5, men Ribe-Esbjerg trak fra igen og gik til pause foran 15-9.

Jacob Holm var inden kampen suveræn topscorer i slutspillet med 18 mål i to kampe, og målene fortsatte med at hagle ind fra hans højre hånd. Fire mål blev det til i første halvleg, og med to hurtige scoringer efter pausen bragte han Ribe-Esbjerg foran med 17-11.

Samtidig pillede den 43-årige målvogter Søren Haagen pynten af Mors-Thys offensiv og holdt en redningsprocent på omkring 50, så med knap et kvarter tilbage kom hjemmeholdets føring op på ti mål.

Udeholdet fik på intet tidspunkt troen på et comeback, selvom Ribe-Esbjerg lettede en smule på gassen i slutminutterne. Sejren blev på overbevisende 28-21.