Foto: John Thys / Scanpix

Nadia Nadim skifter til de engelske mestre

Den nordjyske landsholdsangriber har skrevet under på en kontrakt med Manchester City.

I samarbejde med tv2.dk

Når Nadia Nadim kontrakt med amerikanske Portland Thorns udløber ved årsskiftet, skifter hun til den engelske mesterklub Manchester City.

Det bekræfter klubben på sin hjemmeside. Nadim har skrevet under på en kontrakt, der løber til udgangen af 2019.

- Det er vildt og fantastisk at blive en del af den her klub. Jeg er beæret og ydmyg over at være i denne situationen, siger Nadia Nadim til CityTV.

- Klubben gør så meget for kvindefodbold. Den er en pionær i kvindernes spil, og det vil jeg være en del af. Jeg ved, klubben har store ambitioner. En af dem er at vinde Champions League, så det var ikke et svært valg for mig.

Nadia Nadim var med ved sommerens EM-slutrunde, hvor Danmark sensationelt nåede finalen. Her scorede hun to mål og har i alt nettet 22 gange for landsholdet.

Det er dog ikke kun fra EM-slutrunden, Manchester City har været interesseret i angriberen.

- Vi har kigget på hende, siden hun spillede for Fortuna (Hjørring, red.). Vi har holdt øje med hende, mens hun var hos Portland, og vi tog også over til EM-slutrunden for at se hende og mødes med hende, siger cheftræner Nick Cushing til klubbens hjemmeside.

- Hendes fysiske egenskaber og hendes tilstedeværelse som angriber kommer til at hjælpe vores hold på vej og forbedre os, fortsætter han.

I Manchester City bliver Nadia Nadim holdkammerat med Mie Leth Jans, som også er en del af det danske landshold. Hun skiftede til det engelske mesterhold i sommer lige efter EM-slutrunden.

Manchester City er en af de engelske klubber, der har satset mest på kvindefodbold de seneste sæsoner. Klubbens kvinder træner samme sted som mændene. Målet er, at begge mandskaber skal spille med om Champions League-trofæet.

I sidste sæson hyrede Manchester City eksempelvis verdens bedste fodboldspiller Carli Lloyd på en korttidskontrakt kun for at sikre succes i Champions League. Det rakte til en semifinaleplads i klubbens første kampagne i den fornemme turnering.