Næste uge: Endnu en hedebølge på vej

Der er udsigt til mange flere dukkerter blandt andet her i Vestre Fjordpark i Aalborg; der er nemlig en ny varmebølge på vej. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Temperaturerne ventes at komme op mellem 30 og 33 grader på de varmeste dage under hedebølgen.

I samarbejde med tv2.dk

Mens vi henover weekenden endnu vil befinde os i dét, vi i år godt kan tillade at kalde os en halvkølig strømning fra vest, hvor temperaturerne 'kun' når op mellem 22 og 27 grader, venter der markant varmere vejr i næste uge.

Prognoserne er enige om, at vi fra onsdag og resten af den kommende uge får særdeles varmt sommervejr med temperaturer, der udbredt kommer over 30 grader.

Eftersom vinden bliver ret svag, vil man også i de kystnære områder kunne få meget høje temperaturer, og derudover er der også adskillige tropenætter i vente.

Hedebølgen kommer sammen med et højtryk, der bevæger sig op over landet for at placere sig lige nord for os.

Hedebølge

En hedebølge indtræffer når gennemsnittet af de højeste temperaturer hen over tre sammenhængende dage overstiger 28 grader.

Hedebølgen bliver ikke afbrudt, hvis der skulle være en enkelt dag med under 28 grader, når blot middeltemperaturen holder sig over de 28 grader.

En varmebølge er defineret på samme måde som hedebølgen, blot skal middeltemperaturen her overstige 25 grader.

Samtidig vil solen komme til at skinne på fuldt blus, og det vil sende temperaturerne op nær 30 grader allerede fra tirsdag eller onsdag, og det bliver kun varmere, når vi nærmer os næste weekend.

Nogle prognoser har temperaturer helt op til 33 grader.

Sådan ser det ud for næste uge, uge 30. Det bliver varmt, meget varmt

Varmerekorden for juli lyder på 35,3 grader og stammer fra 1941, mens alletiders varme sommerdag bød på 36,4 grader i Holstebro i 1975.

I samarbejde med tv2.dk

Forsiden lige nu