Foto: Ahmad Yusni / Scanpix Ritzau

Nordjysk damedouble slår verdensmestre og vinder stor titel

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl vandt årets første titel, da de søndag morgen sejrede i Malaysia Masters.

I samarbejde med tv2.dk

Den danske damedouble med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl leverede en lille overraskelse, da de besejrede verdensmestrene Qingchen Chen og Yifan Jia med 22-20, 21-18.

Dermed kan danskerne kalde sig vindere af Super 500-turneringen Malaysia Masters. Det svarer til sidste års Super Series-turneringer, og søndagens sejr er altså en stor én af slagsen for den danske double.

Set med danske øjne er sejren den perfekte start på finaledagen i Malaysia, hvor Viktor Axelsen senere vandt sin finale mod Kenta Nishimoto. Det var Nishimoto, der lørdag besejrede Hans-Kristian Vittinghus i semifinalen.

Tæt kamp med masser af vind

Som Pedersen og Rytter Juhls sejrscifre antyder, var det en tæt kamp mod de regerende verdensmestre. Derfor var det en tydelig forløsning, da Christinna Pedersen slog bolden i jorden til 22-20 i første sæt. Her spillede det danske par endda på den sværeste banehalvdel, hvor vinden i hallen har udfordret mange par i løbet af ugen.

- Den taktik, kineserne kommer tilbage på, kan de jo ikke bruge på den side, de kommer over på nu. Der kan de ikke stå og lægge bolden langt, lød det fra badmintonekspert Jim Laugesen lige efter den vundne sætbold. 

I andet sæt fulgtes de to par nogenlunde ad, indtil danskerne trak fra og bragte sig på 10-6. Verdensetterne kæmpede sig dog tilbage og kom faktisk foran med 15-14, inden danskerne, der ligger nummer tre på ranglisten, viste stor moral og flot spil. 

Lækker retur

Faktisk tilspillede Pedersen og Rytter Juhl sig hele fire matchbolde, hvoraf kineserne overlevede de to første. Mens Jia gjorde klar til at serve fra banens højre side, kom badmintonkommentator Dennis Bostrup med et lille ønske fra studiet i Odense: 

- Christinna Pedersen har en lækker retur fra den her side, hvor hun lægger den ned i det, der nu er Jias baghåndshåndshjørne. Kunne vi ikke lige få den?

Og det kunne vi, som du kan se i videoen for oven. Christinna Pedersen slog bolden helt ned i hjørnet, så Jia ikke kunne gøre andet end sende bolden ud af egen banehalvdel. Til stor jubel i studiet men så sandelig også i Malaysia, hvor Pedersen og Rytter Juhl sikrede den første store, danske titel i 2018.