Foto: Portland Winterhawks/ San Jose Sharks

Nordjysk ishockeytalent skriver kontrakt med NHL-klub

Den 19-årige ishockey-spiller fra Frederikshavn, Joachim Blichfeld, har torsdag skrevet under på en aftale med NHL-klubben San Jose Sharks.

I samarbejde med tv2.dk

Det unge nordjyske ishockey-talent Joachim Blichfeld er klar til at tage næste skridt i karrieren. Torsdag fortæller NHL-klubben San Jose Sharks på sin hjemmeside, at de har skrevet kontrakt med den 19-årige dansker.

San Jose Sharks general manager, Doug Wilson, har store forventninger til sin nye danske spiller.

- Joachim er en naturlig målscorer og kan forandre en kamp med sine afslutningsevner og ishockey-forståelse. Han har vist, at han er en af de bedste målscorere i Western Hockey League (En junior-liga i nordamerika, red.) og sit spil med pucken passer godt til den måde, som vi spiller på. Vi glæder os til at se Joachim fortsætte med at udvikle sig som spiller, fortæller Doug Wilson til klubbens hjemmeside.

I denne sæson har Joachim Blichfeld scoret 13 mål og lavet 17 assist i WHL for hans nu tidligere klub Portland.

Han er i øjeblikket en del af det danske U20-landshold, der er med til VM i Buffalo. Blichfeld, der er født i Frederikshavn, bliver den ottende danske i NHL i denne sæson.

Udover den unge frederikshavner spiller Frans Nielsen, Nikolaj Ehlers, Frederik Andersen, Lars Eller, Oliver Bjorkstrand, Jannik Hansen og Mikkel Bødker også i NHL.

Med Blichfelds kontrakt med San Jose Sharks kommer han til at være holdkammerat med Jannik Hansen og Mikkel Bødker, der begge spiller i klubben.