Foto: TV2

Nordjysk OL-bronzevinder sætter rokarrieren på pause

Den nordjyske OL-bronzevinder Anne Dsane Andersen ønsker at bruge mere tid på sit studie og har derfor valgt at stoppe samarbejdet med sin OL-makker.

I samarbejde med tv2.dk

Anne Dsane Andersen og Hedvig Lærke Berg Rasmussen overraskede de fleste, da de i sommer vandt OL-bronze i rodisciplinen toer uden styrmand.

Men de to roere har alligevel valgt at stoppe samarbejdet. Det skyldes, at 24-årige Anne Dsane Andersen, der ved siden af roningen studerer Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet, ønsker at have mere tid til studier, familie og det, at være ung.

- Jeg er meget stolt af den bronzemedalje, som Lærke og jeg vandt i Rio. Men jeg er bare kommet til det punkt, hvor jeg synes, at det kunne være rigtig dejligt, at dykke noget mere ned i mine studier og speciale-skrivningen, som jeg ønsker, at gøre noget mere ud af. 

- Jeg vil bare gerne prøve, at være en almindelig studerende, se min familie lidt mere og have lidt mere tid til at være ung. Jeg har oplevet ti år på forskellige landshold (junior -, U-23 – og senior-landshold) og hvis jeg skal prøve noget af det andet, så er det nu, siger Anne Dsane Andersen.

Hun understreger dog, at det ikke er et definitivt farvel til eliteroning.

Hedvig Lærke Berg Rasmussen ærgrer sig over, at samarbejdet nu er sat i bero.

- Jeg er selvfølgelig ked af, at Anne stopper fordi jeg har en drøm om, at blive den bedste og den drøm havde jeg ligesom kunne se blive opfyldt med Anne.

- Men jeg er også glad for, at hun siger det fordi hverken hun eller jeg er tjent med, at hun ikke har lyst til at ro mere. Og jeg tror også stadig på, at jeg kan blive den bedste, det bliver så ikke med Anne, men med en anden og det tror jeg også sagtens, at jeg stadig har muligheden for at blive, siger hun.

Udover bronzemedaljen ved OL har duoen opnået en fjerdeplads ved VM i 2015.