LIGE NU:

Nye coronatiltag på vej: Pressemøde kl. 18:00

Direktøren for Statens Serums Institut siger til Ing.dk, at der vil komme et pressemøde onsdag.

Der er nye coronatiltag på vej.

Det oplyser Statsministeriet på twitter.

I en mail fra Sundhedsministeriet, som TV 2 er i besiddelse af, varsler regeringen sundhedsordførerne om en indkaldelse til et møde senere onsdag.

- Som vi varslede til partilederne i går (tirsdag, red.), er der nye tiltag på vej. Indsatsgruppen arbejder aktuelt på dette, står der blandt andet.

Besked om møde "hurtigst muligt"

Indsatsgruppen består blandt andet af Rigspolitiet og de sundhedsfaglige myndigheder, herunder Sundhedsstyrelsen, Styrelsen for Patientsikkerhed og Statens Serum Institut.

Gruppen er sat i verden til at vurdere, om de nuværende tiltag er tilstrækkelige.

Det er fortsat uvist, hvornår på dagen mødet med ordførerne vil finde sted. Af mailen fremgår det, at de vil få besked "hurtigst muligt".

Pressemøde onsdag

I et interview med Ing.dk siger direktør for Statens Serums Institut, Henrik Ullum, at der vil komme et pressemøde senere i dag.

TV 2 har været i kontakt med Sundhedsministeriet, som dog ikke ønsker at bekræfte det.

Forud for et møde i Folketingssalen spurgte TV 2 statsminister Mette Frederiksen (S), hvilke tiltag danskerne skal forvente.

- Vi melder ud, når vi er klar, lød svaret.

Delvis nedlukning i hele landet

Varslingen om de nye tiltag kommer samme dag, som en landsdækkende delvis nedlukning træder i kraft.

Nedlukningen blev besluttet og kommunikeret til sundhedsordførere såvel som borgmestre tirsdag.

Forventningen var, at regeringen ville indkalde til pressemøde om tirsdagens beslutning, men det blev i stedet meldt ud i en pressemeddelelse.

Dette er breaking news på TV2.DK. Vi arbejder lige nu på at få yderligere oplysninger, og vi anbefaler derfor, at du vender tilbage om kort tid for at få seneste nyt.